Читај ми!

И малом Гаврилу потребан најскупљи лек – 2,5 милиона су огроман, али достижан циљ уз подршку свих

Још једном детету у Србији неопходан је најскупљи лек на свету. Шестомесечни Гаврило Ђурђевић из Крагујевца бори се са спиналном мишићном атрофијом, најтежег типа. До сада је прикупљено свега три одсто од потребних 2,5 милиона евра!

Гаврилова мајка Невена Ђурђевић каже да је Гаврило добио десетку на рођењу, да је све било како треба, док није кренула нека моторичка слабост, толико приметна, да забрињава све.

"Није могао да подигне ногице, од подлоге, рукице није могао да састави, да се ухвати за рукице, није могао ни главицу да помери, ни сада то не може да уради, не држи главу, не седи. Бебе његовог узраста то све могу да ураде. Седмог априла пуни седам месеци и пожелела сам му да оздрави", каже Невена.

Гаврило већ прима терапију, која је зауставила погоршање болести. Ипак, спас за њега је лек који се даје у иностранству.

"Боримо се да Гаврило прими генску терапију (Золгенсму). Цена терапије са окупационим, физикалним и болничким лечењем, са смештајем је 2,5 милиона евра. То је сума која је за нас незамисливо велика", рекла је мајка малишана.

Александар Ђурђевић, Гаврилов тата,рекао је да постоји лек. "Али та цифра... Три дана сам само размишљао о томе, покушао сам да бројим до 2,5 милиона, нисам успео ни да избројим, а знам да морам да их нађем, да их сакупим", каже отац.

Да ће Гаши, како му тепају, бити боље, надају се и његова старија браћа.

"Васа је мали, али Аки разуме. Види да се ту нешто дешава, да не може да се помера, па онда легне поред њега и помери му рукицом главу и каже, тата види он се помера", испричао је Гаврилов тата.

Гаврилов брат Андреј нада се да ће са братом једног дана да игра фудбал.

Да би Гаша изашао на терен и да свој први гол, потребно је да сви пошаљемо поруку - 973 на 3030.