Читај ми!

Финално извлачење у игри "Узми рачун и победи" – стан је добио Драгослав Илић из Великог Градишта

У шестом, последњем извлачењу другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2020", додељено је пет аутомобила "фијат 500Л" и стан у Београду. Највреднију награду, стан у насељу Београд на води, добио је Драгослав Илић из Великог Градишта.

Глумица Марија Каран извукла је срећне добитнике наградне игре "Узми рачун и победи 2020" у студију Радио-телевизије Србије у Кошутњаку, из базена са 11.737.947 коверата.

Добитници аутомобила "фијат 500Л" су Дијана Живковић из Лознице, Нела Илић из Пожаревца, Војкан Максимовић из Куршумлије, Љубиша Коцић из Ниша и Бојана Степановић из Велике Плане.

Највреднију награду, стан на 23. спрату једне од кула у насељу Београд на води, добио је Драгослав Илић из Великог Градишта.

Извлачење је пратила Комисија чији су чланови Зоран Јовановић из Пореске управе Министарства финансија, Ненад Петровић из НБС, Драгослав Глишовић, такође из Пореске управе, Ирена Раковић из Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Станија Вишекруна из Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Министар финансија Синиша Мали, који је присуствовао извлачењу, рекао је да је задовољан одзивом грађана и свешћу која се развија када је борба против сиве економије у питању.

Честитао је свим добитницима вредних награда, али је захвалио и свим грађанима на томе што приликом сваке куповине узимају фискалне рачуне.

"Сваки фискални рачун за нас значи новац који улажемо у ауто-путеве болнице, вртиће", истакао је Мали.

У претходном извлачењу, највреднију награду, стан у насељу Земунске капије, добио је Јовица Николић из Београда.

Вечерашњим извлачењем завршен је други круг наградне игре. Први круг трајао је од 15. новембра до 26. децембра 2020. године.

У сваком извлачењу другог круга је додељено по пет аутомобила "фијат 500Л" и по један стан у Београду – у претходним извлачењима у насељу Земунске капије, док је данас додељен стан у Београду на води.

Наградну игру је организовала Влада уз подршку НАЛЕД-а, с циљем сузбијања сиве економије јачањем свести и мотивације грађана да плаћају безготовински и узимају фискалне рачуне приликом сваке куповине.