Читај ми!

Прво бојево гађање дрона ЦХ-92А у Србији

На првом бојевом гађању из даљински пилотираног ваздухоплова ЦХ-92А по земаљским циљевима на полигону у Никинцима, министар одбране Александар Вулин рекао је да све модерне армије гледају да што касније употребе живог човека и војску и да зато купују беспилотне летелице и конструишу беспосадне платформе.

Александар Вулин рекао је да ће све функције беспилотних летелица ЦХ-92А бити у сврху јачања наше војске и да њихова куповина представља својеврстан трансфер технологије, јер купујући технологију, купујемо и знање које ће наши инжењери умети да примене.

Помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић истакао је да је у току завршна фаза испитивања пред пријем беспилотних борбених летелица ЦХ-92А и комплетног сета опреме у наоружање Војске Србије.

Навео је да су ове летелице испоручене Војсци Србије пре неколико месеци.

"Данас је претпоследњи дан испитивања и до сада је све успешно обављено, укључујући и бојево гађање бојевом ракетом ФТ-8Ц, на полигону у Никинцима. Остао је још један дан испитивања, након чега ће се систем сматрати прихваћеним", рекао је Милорадовић.

Беспилотне летелице ЦХ-92А, које је Србија купила од Кине, осим напада циљева на земљи, могу се користити за реализацију широког спектра задатака попут извиђања из ваздушног простора, прецизног одређивања координата уочених циљева на земљи. 

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво