Владимир Вулетић о избору генералног директора РТС-а

Председник Управног одбора Радио-телевизије Србије Владимир Вулетић наводи да, пошто УО није изабрао генералног директора РТС-а, сада следи нови конкурс.

Владимир Вулетић је подсетио да је Управни одбор РТС-а након седнице издао саопштење у ком је обавестио јавност да од кандидата са којима су разговарали нису стекли утисак да би ико од њих могао адекватно да води кућу у будућности.

"То је подразумевало да одмах распишемо конкурс. Процедура је сада да, од тренутка кад се конкурс појави у Службеном гласнику, 30 дана је остављено кандидатима да се пријаве, онда иде утврђивање да ли су њихове пријаве формално исправне, разговор и доношење одлуке", истакао је председник УО РТС.

Указао је да је суштински проблем због чега РТС више није тако атрактиван.

"И кад смо имали конкурс за избор главног и одговорног уредника Информативног програма, пријавило се двоје кандидата, један је имао исправну пријаву, нисмо имали велику могућност избора, остао је предлог генералног директора. Сада смо дошли у ситуацију да имамо два кандидата који су испунили услове конкурса", навео је Вулетић.

Сматра да је уз ту тему, централна и она на који начин РТС мора у будућности да постане атрактивнији и да, на крају крајева, каже, буде понос и жеља људима да се пријаве и воде кућу у будућности.

"То је кључна ствар о којој читаво друштво мора да размишља. Мањи је проблем да ли је изабран овај или онај и да ли ће неко наставити још неко кратко време да води кућу. То су ефемерне ствари у односу на ово јер је РТС институтција која је дуже од нас присутна и верујем да ће опстати и много дуже од нас", нагласио је Вулетић.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи