Весић: Процењена штета, кривична пријава против организатора

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да само штета причињена синоћ на градској инфраструктури износи око 15 милиона динара и да је против организатора тог скупа поднета кривична пријава.

"Надлежне службе града Београда завршиле су процену штете после синоћњег дивљања хулигана у центру града и према нашој званичној процени, само штета причињена на градској инфраструктури износи око 15 милиона динара", рекао је Весић за Танјуг.

Навео је и да је уништено седам полицијских возила, тешко оштећено око 30 приватних возила, запаљено једно приватно возило, уништени излози на радњама и инветар у локалима.

Весић је рекао да је Основном јавном тужилаштву поднета кривична пријава против организатора овог скупа - "Срђана Нога, Млађана Ђорђевића и оних који су организовали хулигане како би уништавали и палили Београд".

"Надам се да ће тужилаштво казнити те људе који су организовали ово дивљање на територији Београда, као и да ће бити кажњени и они који су нападали полицајце, палили аутомобиле и покушавали да униште Београд", рекао је Весић.

Навео је да су се и у прошлости дешавале овакве ствари и да су тада, они који су сада опозиција, тражили веома ригорозне казне за све који су уништавали град.

Весић је додао да је сигуран да ће овај пут они који су покушали да униште Београд и насилно преузму власт, за то и одговарати.

"Посебан проблем је то што је група квазиполитичара, почев од (Млађана) Ђорђевића до оних које он води, покушала да организовани државни удар назове догађајем народа, а притом су доводили плаћене убице из Црне Горе да нападају српску полицију, пале српску имовину и глуме српски народ", рекао је Весић и истакао да је то недопустиво.

Навео је да постоје снимци на којима се виде људи који су осуђивани у Црној Гори за убиства, а који су у Београд, како каже, доведени како би изазивали нереде.

"То је нешто што је страшно и што не могу да разумем. Мислим да свако ко претендује да се бави политиком у Србији, а мисли да може да оправда такве ствари, није политичар већ обичан политички терориста", рекао је Весић.

"Београд је преживео ово што су синоћ приредили хулигани, преживео је и много горе ствари. Преживео је и бомбардовање, а камоли Млађана Ђорђевића, владику Григорија, Николу Јовановића и њима сличне. Београд ће наставити да се развија, а оно што су они јуче урадили остаће запамћено као срамота и покушај да се уништи сопствени град не би ли се дочепали власти на силу, кад већ не могу да је добију на изборима", рекао је Весић.

 

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво