Влада Србије усвојила Стратегију за развој вештачке интелигенције

Министри у влади премијерке Ане Брнабић на седници су усвојили више докмената, међу којима је и Акциони план Стратегије за развој вештачке интелигенције.

Влада Републике Србије усвојила је План смањења амбалажног отпада за период 2020-2024. године. Овим петогодишњим планом утврђују се национални циљеви управљања амбалажом и амбалажним отпадом који се односе на њихово сакупљање, поновно искоришћавање и рециклажу.

За ове намене у 2020. години планирана су средства у износу од 2.600.000.000 динара, саопштила је прес-служба Владе.

На седници је усвојен Акциони план Стратегије за развој вештачке интелигенције у Републици Србији за период 2020-2022. године којим су обухваћени пројекти за подршку развоја вештачке интелигнеције са новим програмима у областима образовања, привреде, науке и државне управе.

Примена Стратегије већ је започета програмом за научне пројекте из области вештачке интелигенције, као и имплементацијом софтвера који користе вештачку интелигенцију у јавној управи.

У оквиру даљег процеса реформе јавне управе, усвојен је и Програм развоја електронске управе у Републици Србији за период 2020-2022. године. Програмом су планиране мере јавне политике које ће имати значајан утицај на рад јавне управе, као ефикаснијег и транспарентнијег сервиса за грађане и привредне субјекте.

Чланови владе усвојили су одлуку да се "Тунелска пећина Прераст у кањону Замне" прогласи спомеником природе, као геоморфолошки феномен који има изузетан туристички значај за источну Србију.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара