Развој еУправе, 300 нових услуга у наредне две године

Влада Републике Србије на седници је усвојила Програм развоја електронске управе 2020 - 2022. и Акциони план за његово спровођење.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је да је уверен да ће Програм развоја еУправе у Србији дати ветар у леђа даљој дигитализацији јавне управе.

"Очекујем да Србија још брже, ефикасније и једноставније услужује своје грађане онако како и захтевају модерна времена у којима живимо и радимо", додао је Ружић, саопштило је ресорно министарство.

Навео је да је уверен да ће реализацијом тог програма Србија остварити још већи скок на пољу дигитализације што ће потврдити њено регионално лидерство у развоју еУправе.

"Програмом је предвиђено чак 300 нових електронских услуга и сервиса за грађане и привреду који ће се развијати у наредне две године, што само говори о томе да смо се, креирајући Програм, водили искључивом жељом да грађанин буде најважнија особа у процесу рада, а не администрација", нагласио је министар.

У саопштењу се наводи да су Програм развоја еУправе 2020 - 2022. припремили Министарство државне управе и локалне самоуправе, Канцеларија за информационе технологије и електронску управу и други државни органи.

Како се додаје, израду документа подржала је Европска унија у оквиру пројекта "Подршка реформи јавне управе у оквиру Секторског реформског уговора за сектор реформе јавне управе", као и Фонд за добру управу Владе Уједињеног краљевства, УНДП и НАЛЕД.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво