Шесторо деце из Новог Козјака – породична љубав која жели да остане на једном месту

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић захвалио је РТС-у на емитованом прилогу, што је прича о шесторо деце из Новог Козјака код Алибунара дошла до свести оних људи који су чиониоци система социјалне заштите.

Судбина шесторо деце из Новог Козјака, која су осам месеци живела сама у трошној кући, а од прошлог петка су заједно у Дечјем селу у Сремској Каменици, и даље је једна од најчешћих тема у Србији.

Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова захвалио је РТС-у на емитованом прилогу и, како је рекао, што је ова прича дошла до свести оних људи који су чиониоци система социјалне заштите.

Гостујући у Јутарњем програму, Вулетић је рекао да су деца здрава и збринута и да су у Дечјем селу препознала да постоји бољи свет.

"Шесторо деце, шест великих људи су ових дана препознали да постоји другачији и лепши живот, препознали су да постоје другари, да постоје васпитачи, стручни радници који могу да помогну у њиховој почетној интеграцији", указао је Вулетић. 

Неколико пута су, каже, и ручали заједно. Испричао је да тада девојчица која има 16 година рекла да се сада први пут наспавала, пошто је она задужена за близнакиње. 

"То су велики људи који су, пре свега, заштитници своје породице и с обзором да је то генерација 2004, 2005, 2006, 2008 и девојчице близнакиње 2017. годиште". 

Они су се сада увидели да постоји један бољи свет и полако се уклапају у њега и то нећемо да мењамо, рекао је Вулетић. 

"Њихову жељу и вољу смо препознали и нећемо то да реметимо, јер веома је тешко наћи хранитељску породицу која би удомила шесторо деце. Ми морамо да поштујемо њихову жељу, то збирна породична љубав која жели да остане на једном месту", рекао је Вулетић.

Према његовим речима, Дечје село није класична домска прича, оно се састоји од 10 малих кућица у којима одише породична атмосфера.

Налази се у Сремској Каменици где је прелепа природа, на обронцима Фрушке горе, у близини Дунава. 

"Хвала РТС-у, хвала свима и хвала деци, с обзиром да тамо имамо 95 деце и још шесторо, они су једна мила породица и пре свега репер нечега како би се и ми старији могли понашати", рекао је Вулетић и додао да двоје најстарије деце креће у школу, а најмлађе полази у вртић.

Иначе, због пропуста у раду у случају шесторо малолетне деце из Новог Козјака, против директора и стручних радника Центра за социјални рад из Алибунара биће поднете кривичне пријаве.  

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 23. феб 2020, 06:45) - anonymous [нерегистровани]

Drago mi je

Da su deca smestena na dobro mesto a jos draze da su i da ce ostati zajedno. Pozdrav. Oslo.

(субота, 22. феб 2020, 20:55) - Danka [нерегистровани]

Bravo!

Drago mi je da su ostali zajedno.
Mislim da cu noćas bolje spavati.
Svu sreću ovog sveta im želim od srca.

(субота, 22. феб 2020, 19:42) - Gradjanka [нерегистровани]

Puno mi je srce..

Jer su ostali zajedno...deca su divna..sve najbolje u zivotu im zelim.

(субота, 22. феб 2020, 18:06) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Svima i RTS-u.Stvari se dobro odvijaju,nadam se da će konačno sve biti sređeno na.najbolji mogući način.

(субота, 22. феб 2020, 17:55) - anonymous [нерегистровани]

A šta je sa

Ostalim centrima za socijalni rad ? Ko kontroliše njihov rad ? 

(субота, 22. феб 2020, 15:06) - anonymous [нерегистровани]

Pohvale za korekciju pocetnog stava

Pohvale pokrajinskom sekretaru za promenu pocetnog stava od pre nekoliko dana da se deca razdvoje. Dobro je da deca ostanu zajedno, jer su oni sada najveca pomoc i podrska jedno drugome.