Десет дана потраге за Моником

Стотине припадника полиције, БИА, Војске Србије, пријатељи, рођаци, као и грађани добровољци, били су укључени у потрагу за дванаестогодишњом девојчицом Моником Каримановић из Сувог дола код Ниша, која је коначно пронађена десет дана након нестанка.

Моника Каримановић нестала је на путу до школе у петак, 20. децембра.

Девојчица се из школе није вратила у уобичајено време, а тада је стигла и потврда да није била на настави.

Полиција је објавила њену фотографију и започела интензивну потрагу, у коју су кренули и рођаци и пријатељи.

МУП је у среду саопштио да на основу доказа основано сумња да је девојчицу отео Нинослав Јовановић, у медијима познат као "малчански берберин".

Јовановић је осуђивани силоватељ и у затвору је провео 12 година, од 2006. до 2018. године.

Недуго пошто је изашао из затвора, поново је притворен због оптужби да је путем друштвених мрежа сексуално узнемиравао жене.

У четвртак је број припадника полиције који су се укључили у потрагу прешао 300, а Монику и њеног отмичара тражиле су и екипе са псима трагачима, полицијски хеликоптери, дронови, а коришћене су и термовизијске камере.

Директор полиције Владимир Ребић био је уверен да ће девојчицу пронаћи живу, а за РТС испричао је детаље потраге од тренутка када је мајка Монике Каримановић пријавила њен нестанак.

Међутим, у наредна два дана потрага није дала резултате па су се укључили и припадници БИА, а потом и војна полиција.

Монику су тражили и грађани добровољци, чланови ловачких удружења, радници приватних фирми за обезбеђење.

Коначно, у недељу поподне, министар Небојша Стефановић објавио је да је девојчица пронађена жива и комуникативна, али да је њен отмичар успео да умакне полицији.

Претпоставља се да је Јовановић на територији Нишког округа, али, како је полиција раније саопштила, за сваки случај је стављен на Интерполову потерницу, иако су мале шансе да је прешао границу са Бугарском.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара