Ребић: Верујемо да је Моника жива и да ћемо је током ноћи пронаћи

Директор полиције Владимир Ребић поручио је да верује да ће полиција успети да пронађе и спасе несталу Монику Каримановић. Додао је да верују да је Моника жива и да се нада да ће је током ноћи или у најскоријем времену пронаћи.

Владимир Ребић је истакао да су максимално ангажовани припадници полиције у потрази за Моником.

"Током ноћи ће се наставити претрага коришћењем термовизијских камера које полицији дају предност", рекао је Ребић обраћајући се новинарима у селу Орешац, где преко 220 полицијских службеника интензивно трага за несталом дванаестогодишњом Моником.

"Од петка, када је мајка пријавила њен нестанак, ово је апсолутно приоритет у раду МУП-а, од ангажовања свих припадника полицијске управе у Нишу до ангажовања хеликоптерске јединице, жандармерије, паса трагача, употребе термовизијских камера. Апсолутно смо искористили све могуће ресурсе и људске и материјалне и користимо и даље не бисмо ли пронашли девојчицу", објаснио је Ребић.

Навео је да је пре Орешца посетио родитеље нестале Монике, јер је желео да их охрабри у тешком тренутку и да им из прве руке дâ све информације шта је полиција урадила и у ком правцу иде истрага.

"Оно што сам могао да им кажем је да ми у овом тренутку верујемо да је Моника жива", нагласио је Ребић.

Указао је да на основу пуно доказа сматрају да је извршилац овог кривичног дела Нинослав Јовановић из Малче.

"Имамо јасан доказ да је он украо једно возило, у том возилу су пронађени његови отисци и трагови који указују да је са њим била Моника, затим на овом овде месту смо неспорно утврдили да су једно време боравили, односно да су највероватније преспавали и хранили се. На још једном месту су нађени одређени трагови, конкретно Моникин ранац, и имамо две изјаве сведока да је Јовановић са девојчицом прошао", рекао је Ребић и додао да на тим чињеницама темеље веровање да је Моника жива.

Поручио је да су на лицу места и начелници криминалистичке полиције у Нишу и Зајечару и да су ангажовани најбољи оперативци из криминалистичке полиције у седишту МУП-а.

"То нам је приоритет и све радимо да пронађемо девојчицу и да је вратимо родитељима", нагласио је Ребић.

Што се тиче осумњиченог за отимицу за којим се трага, такозваног "малчанског берберина", Ребић каже да је познато да је он у периоду од 2006. до 2018. године био на издржавању казни због сексуалних деликата.

"Чим је изашао, практично после неколико дана је на друштвеним мрежема слао непримерене садржаје и поруке које су нама у полицији деловале као могуће извршење кривичног дела и, због чињенице да смо знали о коме се ради, ја сам се одмах чуо са госпођом Доловац, републичким јавним тужиоцем, и ми смо заједно, надлежна тужилаштва и полиција, успели да га ставимо у притвор. Он је у притвору био до марта ове године, након тога је изашао и ми нисмо имали више механизама нити могућности да га спречимо у његовом науму", рекао је Ребић.

"Верујем у ове људе у полицији да ће успети да пронађу и спaсу Монику", закључио је Ребић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво