Пронађена Моника Каримановић

Дванаестогодишња Моника Каримановић из Сувог Дола код Ниша пронађена је десет дана од нестанка, потврђено је РТС-у. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да се за отмичарем Нинославом Јовановићем и даље трага.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је девојчица комуникативна и свесна, а за отмичарем Нинославом Јовановићем и даље се трага, сазнаје РТС.

Девојчица је пребачена на дечју клинику Клиничког центра у Нишу. 

Стефановић је за Танјуг навео да је девојчица пронађена у атару села Пасјача, а потом предата Хитној помоћи.

Како сазнаје РТС, Моника је пронађена у сеоској кући. 

"Претпоставља се да је Јовановић на територији Нишког округа и интензивно се трага за њим, очекујем да ће припадници полиције успети да дођу до њега", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је Моника пронађена захваљујући сарадњи са мештанима села Пасјача код Ниша.

Министар је истовремено захвалио свима који су учествовали у потрази. 

Полицајци су данима трагали за девојчицом, а у акцију су се поред ловаца, грађана, предузећа која се баве приватним обезбеђењем, укључили и припадници Војске Србије и БИА.

број коментара 68 Пошаљи коментар
(понедељак, 30. дец 2019, 08:11) - anonymous [нерегистровани]

I materijalno pomoći porodici

Ne znam u kakvim uslovima devojčica živi.Trebalo bi ovu porodicu i materijalno pomoći.Dajte otvorite žiro račun ili možda još bolje putem SMS.

(понедељак, 30. дец 2019, 01:18) - Зоран [нерегистровани]

Хвала

Пуно захвалности свим грађанаима волонтерима који су највише допринели да се нађе Моника. Наравно хвала и полицији и војсци али то је ипак нијихов редован посао.

(недеља, 29. дец 2019, 22:37) - Isidora90 [нерегистровани]

Divne vesti

Kada ga pronađu, samo da ne zakaže pravosuđe. Doživotna!

(недеља, 29. дец 2019, 22:30) - anonymous [нерегистровани]

Andjeli s njom

Bog te pozivio sto godina

(недеља, 29. дец 2019, 20:14) - anonymous [нерегистровани]

Lepa vest konačno

Svaka čast našoj policiji, žandarmeriji i svima ostalima koji su učestvovali u potrazi za Monikom! Devojčici želim brz oporavak i da ova trauma ne ostavi težak trag na njenoj duši.

(недеља, 29. дец 2019, 20:05) - anonymous [нерегистровани]

Dusice mala,

neka te cuva Bog.

(недеља, 29. дец 2019, 19:26) - Rada [нерегистровани]

Napraviti emisiju

o tome koliko je običnih ljudi, neprofesionalaca, ponudilo pomoć i učestvovalo u potrazi jer je to nešto najpozitivnije u ovoj nesreći: sposobni smo za solidarnost i imamo volju da se pomažemo. S druge strane, mislim da bi centar za socijalni rad kome pripada Monika, trebalo da se mnogo angažuje da devojčicu novinari, dušebrižnici iz NVO i nespretni dobroželatelji iz okruženja ostave na miru, da se dete koliko god je moguće vrati svom svakodnevnom životu što je pre moguće.

(недеља, 29. дец 2019, 19:11) - anonymous [нерегистровани]

Monika naša zvezdica

Srećna sam zbog Tvog povratka u topli roditeljski dom. Budi jaka svi Te volimo!

(недеља, 29. дец 2019, 18:39) - Dr Miggyy [нерегистровани]

Srecno spasenje MONIKE!

Spašenje malenoj Monikici je ovogodišnji moj najsrećniji trenutak. Monikici želim brzi oporavak i vraćanje svakodnevnim obavezama, roditeljima, ne mogu im čestitati, nije za čestitku, ali želim im svu sreću sa svojom Monikicom. Čestitam policajcima, meštanima, vojsci, BIA i svima koji su bili uključeni u akciji spašavanja devojčice, na upornosti i istrajnosti dugotrajne akcije spašavanja. Političarima savetujem da puste, o spašavanju Monike, da pričaju spasitelji, a ne oni. Srećno Monika, polako, sve će biti u redu, najbitnije je što si živa, Napred dete naše!

(недеља, 29. дец 2019, 18:36) - anonymous [нерегистровани]

Nikad Više!

Sad ga hvatajte bez oklevanja. A potom sudjenje i kazna i da se ne zaboravi uzrok Monikinom kidnapovanju i detetovoj traumi i poteri od 10 dana. Nikad više!