Град уништио летину, две особе повређене код Сурдулице када је гром ударио у дрво

Две су особе повређене у месту Власина код Сурдулице када је гром ударио и оборио дрво. Јучерашње невреме носило кровове, чупало дрвеће и уништило летину. У општини Блаце проглашена је ванредна ситуација.

Јучерашње невреме праћено градом у Драгачеву, Гучи, пожешком и ариљском крају нанело је огромну штету на објектима, усевима и воћним засадима.

Противградни стрелци нису успели да разбију градоносне облаке над Драгачевом. У Доњој Краварици крупан град је разбијао црепове, прозоре, оштетио фасаде, а ветар је носио кровове. Из Црвеног крста Србије стигло је 13.000 квадрата најлона којим ће привремено мештани заштити куће.

У селу Лис град је био величине кокошјег јајета, а мештани кажу да такво невреме не памте ни они старији од 80 година. Штете има у другим драгачевским селима у којима због невремена нема ни струје.

На подручју више села у општини Лучани процењује се да је оштећено више од стотину стамбених објеката, а велика штета је и на пољопривредним културама. У том крају још увек је на снази ванредна ситуација проглашена због поплава почетком јуна. На седници општинског штаба за ванредне ситуације формиране су комисије за процену штете.

У општини Блаце проглашена је ванредна ситуација. Због јаког невремена без струје су скоро сва села, а град је на територији целе општине уништио читаву летину.

Олујни ветар чупао је дрвеће, однео кров са Дома здравља, оштетио аутомобиле.

Олуја је захватила и Власинско језеро. 

Две особе повређене су у месту Власина код Сурдулице када је гром ударио и оборио дрво.

Стабло се срушило на Зорана Ј. (54) који је задобио тешке телесне повреде кичме и Надицу Ј. (48) која је лакше повређена.

Иако у синоћњем невремену које је захватило и пиротски крај није било повређених, нити града и обилнијих падавина, олујни ветар је направио велику материјалну штету.

Са стамбене зграде у центру Пирота, ветар је однео већи део лименог крова, а велико парче лима завршило је у дворишту оближње ОШ "Вук Караџић".

Јак ветар је ломио стабла, па је том приликом оштећено и неколико аутомобила. Штаб за ванредне ситуације је одмах реаговао, а радници "ЈП Комуналац" и синоћ и данас отклањају последице невремена. 

И У Краљеву је олујни ветар ломио дрвеће и дизао кровове зграда.

У Крушевцу је за четрдесетак минута пало незапамћених 50 литара кише по метру квадратном. 

У Србији ће данас бити променљиво облачно и свежије, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина се очекује у централним и југоисточним крајевима, саопштио је РХМЗ. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара