Одговор генералног директора РТС-а Драгана Бујошевића Оливери Зекић

Нису тачни наводи чланице Савета РЕМ-а Оливере Зекић о смањивању јачине звука функционеру Српске напредне странке Горану Весићу, наводи се у одговору генералног директора Радио-телевизије Србије Драгана Бујошевића. РТС и тројица стручњака Факултета драмских уметности доказују подацима да Горану Весићу нико није смањивао јачину тона.

Oдговор Драгана Бујошевића на данашње писмо чланице Савета РЕМ-а Оливере Зекић преносимо у целости:

Прво, није нам исти закључак. Ви кажете да смо смањили тон Горану Весићу, РТС и тројица стручњака Факултета драмских уметности доказују подацима да Весићу нико није смањивао јачину звука.

Друго, није тачно ни да је Весић био најгласнији у студију а најтиши у преносу. По мерењима која су урадила тројица стручњака за звук у тој емисији су најгласнији били овим редом Оливера Јовићевић, Чедомир Јовановић, Горан Весић, Драган Шутановац, Драган Ђилас.

Треће, није тачно да никада нисте написали да је "стишавање Весића било налог руководства РТС". Изгледа да нисте прочитали своје писмо у коме мене, Драгана Бујошевића, питате "по чијем налогу сте смањили тон", па ме оптужујете да сам се усред кампање, у режији, безочно поигравао тоном, па пишете "него да ја Вас јавно питам – шта сте, играјући се реглерима и утишавајући једног од учесника дебате, хтели да урадите" и онда крешендо у последњем пасусу "Зашто? Шта сте ви? Разредни старешина који одлучује ко од учесника сме, а ко не сме да нешто каже? Судија који бира ко има право на завршну реч? Арбитар који ломи ногу једном фудбалеру, да би други могао да постигне гол". То све пише у вашем писму и то су све ваша обраћања најличније и најдиректније мени.

За разлику од вас, која не зна шта је написала, то су сасвим јасно схватили у Илустрованој политици где на шест страна пишу о "Директору реглера" са мојом сликом на целој страни. И у тим новинама у тексту Господари звука Ђорђе Мартић црта мету на мом челу као као што је као главни уредник Експрес Политике текстом Ћурувија дочекао бомбе, нацртао мету на челу Славка Ћурувије.

Хвала вам на пажњи коју сте ми посветили. Ово је прво и последње писмо које ћу вам написати.

Драган Бујошевић

број коментара 7 Пошаљи коментар
(петак, 16. мар 2018, 22:09) - anonymous [нерегистровани]

reč

Lepo sve da se ponovo vrati u proceduru i potanko ispita. Nešto se izdešavalo, treba utvrditi šta i kako?

(петак, 16. мар 2018, 20:27) - Re: Ton [нерегистровани]

Re: Ton

Utisak može da prevari, to se dešavalo i uvek će se dešavati. Bože moj, ništa strašno.

(петак, 16. мар 2018, 19:05) - anonymous [нерегистровани]

odgovor ba komentar Duki [нерегистровани] Ton

Kada pišete vodite računa o smislu onoga što ste hteli da kažete. Citiram Vas "Kako to da se onda na snimku vidi da Đilas, ...?"
Vi kažete da se na snimku vidi Đilas, a čitav spor je vezan za jačinu/smanjivanje odnosno za opažanje čulom sluha, a ne vida. To što je neko kada je miran govori istom jačinom kao kada neka druga osoba govori kada je uzbuđena ne daje nam za pravo da donosimo zaključke o smanjivanju ili pojačanju tona. Stručnjaci su rekli svoje, a na nama je da njihovo mišljenje prihvatimo ili da se držimo onoga što smo "videli"!


(петак, 16. мар 2018, 18:58) - Re: Ton [нерегистровани]

Re: Ton

Pa pročitajte ponovo, ali pažljivije, stručnu analizu trojice profesora.

(петак, 16. мар 2018, 18:45) - Zlatibor [нерегистровани]

Neverujem

Pa neznam bas.Jedno sam video i cuo a citam nesto drugo.

(петак, 16. мар 2018, 18:29) - Duki [нерегистровани]

Ton

Kako to da se onda na snimku vidi da Đilas, govoreći mirno, ima istu jačinu glasa kao Vesić kada, blago rečeno, emotivno odreaguje na laži koje Đilas plasira?

(петак, 16. мар 2018, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

za ovaj vrlo dobro napisani odgovor. Ta gospodja bi odmah trebalo da podnese ostavku ili da bude pod hitno smenjena.