Читај ми!

Подршка чланова владе, страначких и коалиционих партнера председнику Вучићу

Премијерка Ана Брнабић указала је на то да су посланици Двери, Заветника и Новог ДСС-а, током данашње скупштинске седнице посвећене Косову и Метохији, најмање пет пута чешће изговорили реч "Пословник" од речи "Косово". Чланови Владе, страначке колеге и коалициони партнери такође су осудили понашање опозиције у скупштини Србије.

"Има нечег фасцинантног у овоме што смо видели у Скупштини – срамотног, али фасцинантног: Двери + Заветници + ДСС (једном речју "љубитељи Јане") су током расправе најмање пет пута чешће изговорили реч ‘Пословник’ од речи ‘Косово’. Странци мисле да је ‘патриотска’ реч за Косово ‘Пословник’", написала је Ана Брнабић на свом Твитер налогу.

Истакла је да се свим срцем нада, због Србије, а пре свега због будућих генерација, да је у Народној скупштини, поред, како је навела, оних "неодговорних, крајње бахатих и несавесних", било посланика из редова опозиције који су желели и умели да чују излагање председника Србије Александра Вучића.

Брнабићева је навела да је Вучићево обраћање у сваком смислу било "паметно и промишљено, одговорно и историјско".

"Српски политичари, данас и у будућности, из њега могу много да науче о политици, одговорности и љубави према држави и народу. Јединство, памет и одговорност су нам данас најпотребнији", поручила је премијерка.

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић каже да је срамно и дивљачко понашање представника опозиције у Народној скупштини показало још једном да њима ништа није свето, ни Косово и Метохија, ни бољи живот грађана, нарочито наших сународника на Косову и Метохији.

"Овим су показали да им је стицање јефтиних политичких поена и њихов лични интерес једина политика коју умеју да воде", написала је Кисић на Инстаграму.

Само и једино одговорном, одлучном и мудром политиком председника Александра Вучића свих ових година успели смо да сачувамо и одбранимо наше Косово, навела је Кисићева, која је упутила подршку Вучићу "у лавовској борби за нашу Србију".

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је да мерило успешности једне политике јесу резултати и да они сведоче о способности оних који воде политику.

"Резултат се не ствара ни виком, ни дреком, ни прављењем хаоса, ни претњама, а понајмање разбијањем националног јединства по најважнијем питању српске државе и народа – по питању Косова и Метохије", навео је Селаковић.

СДП ће пружити пуну подршку Вучићу 

Председник СДП Србије Расим Љајић изјавио је да је боље да имамо и нове изборе него овакве инциденте у скупштини.

Како је навео, опозиција је најпре тражила дебату о Косову, а када је добила понудила је само две ствари – пароле којима тобож брани Косово и инциденте које је изазвала у скупштини.

Он је истакао да је очигледно да се паролама Косово не може одбранити, али и да је опозиција успела да скрене пажњу и домаће и светске јавности сценама из парламента, где окружују, нападају, псују, звижде и вређају председника државе.

СДП Србије ће пружити пуну подршку председнику Вучићу у наставку преговора са представницима међународне заједнице и институција у Приштини око предложеног француско-немачког плана, закључио је Љајић.

Члан Председништва СНС Небојша Стефановић изјавио је да су напади на председника у Народној скупштини врхунац штеточинског односа дела опозиције према својој земљи и њеном најважнијем националном питању, питању Косова и Метохије.

На председника Вучића и његову политику која је уз најтеже муке и притиске вратила тему Косова и Метохије на преговарачки сто, устали су они чијом је заслугом Косово и Метохија прогласило независност, навео је Стефановић.

У Скупштини Србије данас је дошло је до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

У инциденту су учествовали посланици Двери, Народне странке, заветника и ДСС-а, који су скандирањем ометали Вучића и говорили "Издаја", а затим су кренули ка председнику.

Након тога су устали посланици СНС-а и дошло је до кошкања између посланика СНС-а и обезбеђења са посланицима опозиције.

Председник Србије Александар Вучић, који је за то време седео, позвао је посланике СНС-а да буду мирни и дозволе опозицији да "покаже своје лице".

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво