Читај ми!

Вучић: План за КиМ прихватиле све чланице ЕУ, ако не будемо сарађивали прекидају се евроинтеграције и повлаче инвестиције

План за Косово и Метохију није више само француско-немачки, већ много више од тога, рекао је председник Србије Александар Вучић у обраћању јавности. Истиче да му је на састанку "велике петорке" речено да морамо да прихватимо план, као и да ћемо се у супротном суочити са прекидом процеса евроинтеграција, заустављањем и повлачењем инвестиција и са свеобухватним мерама у економском и политичком смислу. Поручује и да следи велика борба за Заједницу српских општина, као и да га брине што не постоји рационалнији приступ решавању проблема.

Председник Александар Вучић обратио се јавности из Председништва Србије.

Раније данас, присуствовао је седници Владе на којој је, како је саопштено, упознао чланове Владе са ситуацијом, изазовима и тешкоћама пред којима се Србија налази, када је реч о Косову и Метохији.

Председник је информисао чланове Владе о састанку са међународном "петорком", који је одржан у петак.

Вучић је синоћ имао састанак са најближим сарадницима у седишту СНС-а.

Према писању медија, на састанку је било несугласица и позива да се одбију преговори са САД и ЕУ. На те несугласице је, како се наводи, реаговао председник Вучић и рекао да ако неко мисли да може боље од њега да води државу, он је спреман да им то препусти и потом отишао са састанка.

Један од челника Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић је након састанка изјавио да ако председник Вучић остане при своме да поднесе оставку, то би био крај Српске напредне странке и крај каријере коју је СНС имао на политичкој сцени Србије.

Више министара, посланика и функционера Српске напредне странке, али и градски и општински одбори напредњака широм Србије пружили су подршку председнику Вучићу у борби за одбрану државних интереса, територијалног интегритета и решавању косовског питања.  

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво