Читај ми!

Вучић након разговора у вили "Мир": Дао сам све од себе да заштитим Србију; Лајчак: За нас оснивање ЗСО кључно

Сагласни смо да замрзнути конфликт није решење, поручио је председник Александар Вучић након разговора са специјалним изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, специјалним изасланицима САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, саветницима за спољну и безбедносну политику председника Француске и немачког канцелара, Емануелом Боном и Јенсом Плетнером и дипломатским саветником председника Владе Италије Франческом Талом. За нас је оснивање ЗСО кључни елемент стабилности, навео је Лајчак.

Са изасланицима међународне заједнице, који су се претходно у Приштини састали са представницима привремених институција, разговараo je председник Србије Александар Вучић. Вучић је претходно рекао да очекује тешке разговоре.

Мирослав Лајчак је после разговора "велике петорке" са Аљбином Куртијем изјавио да су очекивали веће разумевање могућности које француско-немачки предлог нуди.

Сврха посете и састанка са Куртијем је, како је рекао Лајчак, да се разговара о француско-немачком предлогу за нормализацију поднет у септембру, а затим у децембру прошле године.

Председник Вучић претходно је у изјави за РТС из Давоса рекао да ће разговор са "великом петорком" бити "један од најважнијих разговора које смо имали у претходним годинама и које ћемо имати".

"Врло, врло тежак разговор... Надам се да ће бити помака, и да ће разговори бити мало мање тешки од онога што очекујем, али то је само моје пусто надање. Што се тиче народа на КиМ, не мислим да то њих посебно интересује, њих интересује како Косово да буде примљено у међународне организације, то је смисао, и како Србија да се одрекне Косова", каже Вучић.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара