Читај ми!

Ракић: На насиље ћемо одговорити мирним и демократским протестом народа

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је, након састанка представника Срба са Косова и Метохије са председником Александром Вучићем, да су добили чврсте гаранција и уверавања да ће Србија бити уз свој народ на КиМ.

Горан Ракић је рекао да никада нису имали краћи састанак са председником Вучићем, као и да ће се председник обратити након седнице Савета за националну безбедност.

У обраћању новинарима након састанка, председник Српске листе је рекао да су од председника добили чврсте гаранције и уверавања да ће Србија бити уз свој народ.

"Председнику Вучићу смо јасно рекли и тражили од њега да, уколико косовске безбедносне снаге, специјалне јединице полиције и било ко други крене да одузима нашу имовину, а наша имовина су управо и те таблице и та возила, да ћемо искористити сва средства и демократским, мирним путем пружити отпор и биће то отпор народа", рекао је Ракић.

Истакао је да ће, уколико буде насилног отимања имовине Срба и одузимања возила са КМ таблицама, они одговорити "блокирањем свим прелаза и улаза од севера ка централном Косову на југу".

Међутим, напомиње да нико ко живи на КиМ не може знати у шта ће се све то претворити и како ће се ситуација на терену одвијати.

"Биће то миран, демократски, ненасилни отпор народа. Морам да признам и кажем свима вама, не зна нико од нас који живимо тамо у шта ће се све то претворити уколико неко насилно крене да одузима нашу имовину", каже Ракић.

Истакао је да српски народ ових дана трпи велике притиске, те да су и бројеви телефона грађана предати приштинском МУП-у од којих добијају инструкције да пререгиструју своја возила.

"Само два лица са Севера су извршила регистрацију у регистрационим центрима на северу Косова. Иако Приштина води кампању сваке врсте, уложила је до сад неколико милиона евра, Срби су препознали ту пропаганду и наравно и даље верују, као што су одувек веровали, само држави Србији и председнику Александру Вучић", рекао је Ракић. 

Захвалио се председнику и држави Србији што су уз српски народ и онда када је најтеже.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво