Читај ми!

Председник Вучић са представницима Срба са Косова и Метохије

Председник Александар Вучић састао се са представницима Срба са Косова и Метохије.

Састанку у Палати "Србија" присуствовали су министри унутрашњих послова и одбране, Братислав Гашић и Милош Вучевић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседници Игор Симић, Далибор Јевтић, Милан Радоичић, градоначелници општина са севера КиМ.

После састанка председника Вучића са Србима са КиМ, биће одржана седница Савета за националну безбедност.

Представници Српске листе затражили су јуче хитан састанак са председником Александром Вучићем због најаве Аљбина Куртија да ће 1. новембра почети са, како су навели, "отимањем имовине наших грађана и возила са српским регистарским ознакама".

Рок који је Приштина одредила за пререгистрацију таблица на Косову и Метохији истиче 31. октобра, а премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти навео је да тај рок неће бити продужен, упркос апелима Запада.

Портпарол Европске уније Петер Стано, уочи истека рока за пререгистрацију возила на КиМ, позвао је Београд и Приштину да се уздрже од једностраних корака који воде ка ескалацији ситуације, као и да усмере сву енергију и напоре на остваривање напретка у дијалогу.

Амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да још није добио одговор Приштине о захтеву да за 10 месеци пролонгирају рок за пререгистрацију возила са српских на локалне таблице.

"Надам се да ће они позитивно одговорити на захтев не само САД, већ и остатка Квинте, ЕУ и специјалног представника Мирослава Лајчака", рекао је Ескобар.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво