Читај ми!

Конститутивна седница Скупштине града Београда 11. јуна

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић сазвао је конститутивну седницу новог сазива градског парламента за 11. јун.

"У складу са Законом о локалним изборима и Пословником Скупштине града Београда, поштујући рокове којима је предвиђено да председник Скупштине града из претходног сазива, у року од 10 дана од дана објављивања Решења о додели одборничких мандата, покреће процедуру за конституисање новог сазива скупштине, донео сам одлуку да сазовем конститутивну седницу Скупштине града Београда, која ће се одржати 11. јуна 2022. године", навео је Никола Никодијевић у писаној изјави за Танјуг.

Конститутивна седница подразумева да одборници бирају председника Скупштине града, заменика председника, секретара и заменика секретара.

До избора председника Скупштине града, седницом председава најстарији одборник новог сазива Скупштине.

Скупштина града Београда има 110 одборничких места.

На изборима 3. априла највише гласова добила је листа "Александар Вучић – Заједно можемо све", па ће у новом сазиву скупштине имати 48 одборника.

Листа "Уједињени за победу Београда – Владета Јанковић" обезбедила је 26 одборничких места, а листа коалиције "Морамо" имаће 13 одборника.

Листа "Ивица Дачић – премијер Србије, Тома Фила – градоначелник Београда" имаће осам мандата.

Седам одборника имаће листа коалиције "Нада за Београд", а по четири мандата имаће "Заветници" и коалиција око Двери.

Избори за одборнике Скупштине града одржани су 3. априла, када и парламентарни и председнички избори, а у два наврата су поновљени на неколико бирачких места, 16. и 21. априла.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво