Читај ми!

Михајловић: Сметам јер нема компромиса, многи се обогатили на угљу, струји, нестручности и нераду

Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да су се многи у претходном периоду у енергетском сектору обогатили на угљу, струји, нестручности, нераду и слично, али да она и њено министарство по том питању немају компромиса и да зато таквима и сметају.

Ту компромиса нема пошто је мој задатак да успоставим стаблност електроенегетског система државе, истакла је Зорана Михајловић гостујући на Хепију.

"Верујем да ће нови директор ЕПС-а, а имаће подршку министарства и државе, направити потпуно другачију организацију", рекла је Михајловићева и додала да морају да се поштују одређене процедуре, правила и закони.

Нагласила је да су ЕПС и ЕМС државна предузећа и да су дужна да реализују енергетску политику државе.

На питање како види критике које је изнео на њен рачун в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић који је јуче дао оставку, Михајловићева је рекла да је ту реч о замени теза и да је чињеница да ствари у ЕПС-у нису добре.

Како је рекла, у децембру смо имали озбиљан колапс електроенергетском систему и од тада Србија увози струју по високим ценама.

Нагласила је да су зато потребне промене унутар ЕПС-а, како бисмо имали стабилне копове и стабилан електроенергетски систем.

Драго ми је што ћемо имати новог директора ЕПС-а, додала је министарка.

"Грчић као грађанин може да прича шта хоће (на мој рачун), али мора да положи рачуне о томе шта је радио", поручила је Михајловићева.

Она наводи да се не радује томе што се на крају видело да је била у праву и да ЕПС није био спреман за зиму, иако су из тог предузећа и њу и председника државе обмањивали како су спремни.

Михајловићева је нагласила да сигурно није она, на пример, запалила пре неки дан одлагач у РБ Колубара, као и да је реч о вредној машини, која ће се поправљати у наредних годину дана.

Грчић је јуче у писму са оставком навео да је, уколико Михајловићева остане на челу министарства "и један једини дан после избора, наш електроенергетски систем осуђен на смртну казну, на потпуну пропаст".

Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће у наредна два дана бити постављен нови човек на чело ЕПС-а.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво