Читај ми!

Други дан Самита Покрета несврстаних, из Београда послата порука мира и заједништва

Један од највећих мултилатералних скупова у Европи ове године – Самит којим се обележава шест деценија од оснивања Покрета несврстаних земаља, настављен је данас у Београду, уз присуство великог броја страних званичника. Са пленарне седнице послата порука да се само удружени можемо суочити са изазовима, те да се мора радити на успостављању једнакости у свету.

Други дан Самита поводом 60 година од оснивања Покрета несврстаних почео је пленарном седницом, са које су учесници поручили да су за суочавање са изазовима неопходни заједнички рад и сарадња.

Самит прати и низ билатералних сусрета, у којима званичници Србије заједно са гостима и шефовима делегација разматрају тренутне односе и могућности за унапређење сарадње у свим областима.

Током јучерашњег заседања, председник Србије Александар Вучић поручио је учесницима да је међународна сарадња једини пут ка свеукупном благостању и просперитету целог човечанства.

Свет је данас другачији од оног од пре шест деценија, каже српски председник, оцењујући да се Покрет несврстаних, упркос успонима и падовима, показао као успешна прича.

На маргинама скупа одржани су бројни билатерални састанци, као и Бизнис форум.

Председник Вучић разговарао је са високим представницима великог броја држава и Уједињених нација.

У Дому Народне скупштине огранизована је свечана вечера за учеснике Самита.

На згради српског парламента Београђани и гости престонице синоћ су могли да виде несвакидашњи призор. Наиме, на фасади се приказивало шта се дешава на скупу у парламенту.

На скупу учествују представници 111 земаља, девет делегација међународних организација, а домаћини су Србија и Азербејџан.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво