Читај ми!

Вучић: Ничија породица не сме бити угрожена у Србији

Председник Србије Александар Вучић је, на питање новинара да ли је угрожена безбедност породице црногорског премијера Здравка Кривокапића у Србији и зашто мисле да нису безбедни у Србији, рекао да није био упознат са последњим случајем, па је накнадно тражио извештај од МУП-а. Поручио је да ничија породица у Србији неће бити угрожена.

Председник Вучић је, током посете Краљеву, рекао да би "био ужасно разочаран да било ко мисли да може да ради против било чије породице било где".

"То би био скандал и говорило најгоре о нашој земљи", рекао је председник током отварања фабрике "Леони" у Краљеву.

Поручио је да ничија породица не сме бити угрожена у Србији. 

Вучић је казао да је више људи из хијерархије у МУП-у, не само министар, поновило шта се десило.

"То се догађа када се види оружје у колима, посебно у возилу са таблицама одакле долазе припадници шкаљарског и кавачког клана", навео је Вучић.

"Ђукановић жели Црну Гору без Срба" 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, реагујући на изјаву црногорског председника Мила Ђукановића да би "Србија Косово без Албанаца и Црну Гору без Црногораца", да се иза те изјаве крије Ђукановићева подсвест, јер је он заправо тај који жели Црну Гору без Срба.

"Ја нити желим нити је могуће Косово без Албанаца, нити Црна Гора без оних који се изјашњавају Црногорци. То је немогуће и никада ми није био циљ", навео је Вучић.

Како каже, иза те изјаве лежи подсвест Мила Ђукановића који жели и, додаје, увек је желео и све што је радио, радио је да постоји Црна Гора без Срба.

"Ја желим Црну Гору у којој ће да живе Црногорци, Срби, Албанци, Бошњаци, и сви остали, само да сви имају право да буду оно што јесу. Само немојте да се служите триковима. Он жели да стварањем Црногорске православне цркве, покаже да тамо нема СПЦ. Управо сте аутопројекцијом показали да је то тако", рекао је председник Србије.

Подсетио је да на КиМ живи 93 одсто Албанаца, те поновио да не разуме како неко мисли да он жели да на Космету не буде те нације.

"Измишљате, да бисте сакрили праве намере према Србима у Црној Гори", поручио је Вучић.

"Немам никакве обавезе према Рио Тинту" 

Председник Србије Александар Вучић рекао је да нема нових активности у вези са Рио Тинтом, никакве се нове радње не предузимају, већ се чека да та компанија покаже каква им је идеја, те истакао да се одлука неће доносити а да се пре тога не пита народ.

Вучић је, у Краљеву, на питање да прокоментарише поруке са јучерашњег протеста "Устанак за опстанак" да се пониште све обавезе према Рио Тинту које имају влада, он и надлежна министарка, узвратио питањем какве он има обавезе према Рио Тинту.

"Немам баш никакву обавезу за разлику од неких других који су их имали, или бих могао да посумњам да их имају, који су им дали истражна права, а да нису ништа добили. Они из бившег режима Ђилас, Јеремић, Дулић, који су Рио Тинту дали 2004. да уђу у земљу без динара", истакао је Вучић.

Нагласио је да он нема никакве обавезе ни према коме, и да нема ни сто, шестсто или милион евра, већ живи нормалан живот, живи за Србију, а не за богатство.

Што се тиче Рио Тинта, истакао је, да држава не предузима никакве радње.

"Чекамо да покажу каква је њихова идеја. Ништа се неће дешавати наредних месеци. Чекамо да видимо па да анализирамо има ли смисла. Могуће је да ћемо рећи да нисмо задовољни, или да има смисла, али нећемо доносити одлуку а да не питамо народ. Нећемо да питамо уместо народа бизнисмене попут Ћуте. Људи могу бити мирни, нема нових активности, лажи су да су машине тамо", рекао је Вучић.

О еколошком протесту

Вучић је, поводом еколошког протеста, рекао да тој теми треба приступити веома озбиљно, као и да ће озбиљно одговорити на озбиљне и одговорне примедбе, док ће све остало, каже, бити у складу са законом.

Додао је да је Србија демократска земља, у којој свако има право да протестује и да изражава незадовољство, док су скупови мирни.

"Не радујем се што је било релативно мало људи. Али, ни то није мали број људи, морате да поштујете и 3.000, 4.000 људи. Ту тему морамо да узмемо веома озбиљно, да видимо шта радимо. Бољи животни стандард и већа запосленост људи, доводи до питања чистог ваздуха, канализације, пречишћавања вода", рекао је Вучић.

То су, каже, питања на која држава мора да пружи одговор, и одговориће већ у оквиру реализације плана "Србија 2025".

Вучић је изјавио да СПС има могућност и право да кандидује кога хоће на предстојећим председничким изборима и да шта год да изабере та странка, СНС неће говорити ништа лоше о њој, и истакао да је последњих осам или девет година, од када су заједно са социјалистима, урађено много тога и уз подршку СПС-а.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво