Читај ми!

Вишеградскa групa поздрављa споразуме потписане у Скопљу

Земље чланице Вишеградске групе поздрављују споразуме које су у Скопљу потписале Србија, Северна Македонија и Албанија.

Министри спољних послова Мађарске, Чешке, Словачке и Пољске, земаља које чине Вишеградску групу, навели су да верују да ће тако чврста сарадња земаља Западног Балкана допринети стабилности и развоју региона.

"Земље Вишеграда и даље подржавају убрзање процеса проширења Европске Уније", навели су мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, чешки Јакуб Кулханек, словачки Иван Корчок и пољски министар Збигњев Рау.

Председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније Зоран Заев и Еди Рама потписали су у Скопљу три документа која ће олакшати трговину у региону и омогућити јединствено тржиште рада, али и међусобну помоћ у ванредним ситауцијама.

Лидери три земље потписали су на регионалном економском форуму, у оквиру иницијативе "Мини Шенген", Меморандум о разумевању о сарадњи на олакшању увоза, извоза и кретања робе на Западном Балкану, Меморандум о разумевању о сарадњи у вези са слободним приступом тржишту рада на ЗБ и Споразум о сарадњи у заштити од катастрофа на ЗБ.

Ново име за "Mини Шенген" је "Отворени Балкан", договорено је у Скопљу

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво