Читај ми!

Уредници РТС-а и РТВ-а у парламенту о изборним условима

У Скупштини Србије нешто после 13 часова почео је нови састанак Радне групе за међустраначки дијалог без посредовања странаца, на којем учествују и уредници јавних сервиса Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

У име РТС-а у парламент су дошли Ненад Љ. Стефановић и Зоран Станојевић, а испред РТВ-а су ту Ненад Ћаћић и Жељка Петровић.

С њима ће данас разговарати председник Скупштине Србије Ивица Дачић, функционери СНС-а Владимир Орлић и Дејан Ђурђевић, као и представници опозиције – лидер Двери Бошко Обрадовић, председник покрета "Доста је било" Саша Радуловић, председник "Здраве Србије" Милан Стаматовић, представник ДСС-а Дејан Шулкић.

Ту су и представница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић и заменик председника СРС-а Александар Шешељ.

Тема медија је најважнија за представнике опозиције, па су зато претходни састанак, на којем је договорено присуство уредника јавних сервиса, оценили као конструктиван.

Тада је наведено и да је важно да се равноправан медијски третман добије не само у току кампање већ најмање шест месеци пре првих следећих избора.

Теме о којима се разговара у Скупштини Србије тичу се медија, изборних процедура, финансирања политичких активности, функционерске кампање, а ту је и питање изборног дана, контроле изборног процеса, у смислу спречавања одређених манипулација.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво