Читај ми!

Брнабић: Конструктивни састанци у Бриселу, ЕУ фрустрирана због померања дијалога са Приштином

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је у Бриселу имала конструктивне састанке са европским парламентарцима на којима је разговарала, између осталог, о реформама које су потребне да Србија спроведе на путу ка Европској унији.

Ана Брнабић је новинарима у Бриселу, након низа састанака са Тањом Фајон, Владимиром Билчиком, Мирославом Лајчаком и Жозепом Борељом, рекла да су разговарали о реформама у области владавине права, имплементацији ОДИР-ових препорука, међустраначком дијалогу, дијалогу са Приштином.

Премијерка је истакла да у ЕУ постоји фрустрација због тога што је први састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине померен, а због Приштине, и додала да се нада да ће први састанак бити заказан током јуна.

Брнабићева каже да је током разговора са европским званичницима поновила да је Београд спреман за дијалог и да сматра да је дијалог у најбољем интересу и за Београд и за Приштину.

"Дијалог је у најбољем интересу Београда и Приштине и не само људи који живе на Косову и Метохији, већ у интересу читавог региона", рекла је Брнабићева.

"Важно да причамо о конструктивним темама, а мање о онима које нас раздвајају"

За предстојећу вечеру код Бореља, Брнабић каже да ће разговарати о регионалној сарадњи, инвестиционом плану за Западни Балкан.

"Важно је за све грађане региона да причамо о конструктивним темама, а мање о темама које нас раздвајају, али биће и њих", истакла је Брнабићева.

Када је реч о владавини права, премијерка каже да је Србија у тој области доста урадила и да је то у овом њеном мандату апсолутни приоритет.

Подсећа да се кренуло у уставне реформе и најављује да сутра има састанак са председником парламента Ивицом Дачићем и министарком правде Мајом Поповић.

Што се тиче медија, Брнабић подсећа да је усвојена Медијска стратегија и акциони план за спровођење исте.

"Много радимо и надам се да ће тај нон-пејпер у области владавине права бити бољи него што је био раније, очекујем бољи извештај. Ми ћемо наставити да радимо јер радимо то због наших грађана, а тако ћемо бити ближи и ЕУ", поручила је премијерка.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво