Читај ми!

Гојковић: Резолуција Европског парламента неусаглашена са чињеницама у Србији

Потпредседница Владе и министра културе и информисања Маје Гојковић рекла је да је Србија врло савесно и конструктивно приступа путу ка ЕУ и зато изненађује усвојена Резолуција ЕП која садржи оштре оцене донете на основу извештаја известилаца за Европски парламент за Србију Владимира Билчика.

Маје Гојковић је поводом доношења Резолуције Европског парламента рекла да извештај Европског партамента у коме се од Републике Србије траже "убедљиви резултатиˮ поготово у областима правосуђа, слободе изражавања и борбе против корупције и организованог криминала делује неусаглашено са чињеничним стањем у нашој земљи.

Према њеним речима, једна од области због које се Србији упућују критике у вези је са медијима.

"Напади на новинаре су неприхватљиви, а то доказујемо и конкретним деловањем и оствареним резултатима не само Министарства културе и информисања него и целе Владе који се огледају у бројним активностима на унапређењу не само медијске сцене него и дијалога на њој", навела је Гојковићева.

Додаје да Акциони план за Медијску стратегију, формирање Радне групе за имплементацију тог Акционог плана и Медијске стратегије, као и формирање Радне групе за безбедност и заштиту новинара показују да се посвећено пришло унапређењу медијских слобода и слободи изражавања у складу са вредностима које заступа ЕУ.

"Без обзира чиме је мотивисан овакав тон поруке европских парламентараца, Србија остаје доследна изграђивању демократског друштва, а самим тим и свом европском путуˮ, рекла је министарка гојковић.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво