Читај ми!

Вучић: Спремни смо за дијалог, али никада на уцене и претње

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, одговарајући на питање новинара каква је судбина Вашингтонског споразума после избора Аљбина Куртија за председника владе привремених институција у Приштини, да Србија увек поштује потписане споразуме и да је увек спремна за дијалог али не и за уцене и претње.

Александар Вучић је рекао да ће Србија са увек бити спремна за дијалог и компромисе, али не и за уцене и претње.

"Што се тиче Србије, она увек поштује потписане споразуме, а ако неко каже да га не интересује Заједница српских општина већ да га занима заједница општина између Ругове и Шаре, онда је јасно да тај не жели дијалог", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након обиласка градилиште на железничкој станици Земун.

Председник Србије је додао и да је задовољан реакцијом ЕУ на изјаве Аљбина Куртија о принципима вођења дијалога са Београдом.

Он је при том приметио и да је Унија морала да реагује, јер у супротном, како каже, дијалог, ако Курти заиста мисли све што је рекао, не би имао смисла,

"Чекаћемо још мало, да видимо да ли ће човек мало да се уподоби, да разуме шта су обавезе Приштине. Ако то не буде хтео, такође, хвала. Ми ћемо бити спремни за дијалог, а он ако хоће - хоће, ако неће - не мора", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Вучић је поручио да Приштина своје обавезе мора да испуни.

"Без испуњења обавеза, може само да машта о глупостима које изговара", рекао је Вучић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво