Читај ми!

Заједничко тело дела опозиције за припрему контроле избора

Једанаест опозиционих странака и покрета ће у наредном периоду формирати заједничко тело које ће се бавити припремама за контролу избора, као и координацијом контролора, саопштио је Покрет "Један од пет милиона".

То је договорено на састанку којем су присуствовали представници опозиционих организација које су учествовале у изради Платформе о изборним условима, пред преговоре под покровитељством ЕП – Нова странка, Покрет "1 од 5 милиона", Грађански демократски форум, Демократска странка Србије, Социјадемократска странка, Зелена странка, Влашка странка, КЛИП, Нова Србија, Демократе Србије, Мађарски покрет.

"Представници 11 опозиционих организација подсетили су и на то да већ месецима позивају преостали део опозиције на разговор и усаглашавање ставова како би се у преговоре са влашћу ушло са јединственом платформом и циљем који би требало да је свима исти – поштени избори. Нажалост, део опозиције се на те позиве није одазвао и због тога ће опозиција у преговоре ући са више платформи", наводи се у саопштењу Покрета "Један од пет милиона". 

На састанку је такође подржан предлог за побољшање изборних услова који су овом "опозиционом столу" упутиле мањинске политичке странке – Бошњачка грађанска странка, Странка Црногораца, Влашка народна странка, Руска странка, Уједињена партија Рома и Русинска демократска странка.

Платформа ће до краја недеље и званично бити предата председнику Скупштине Србије. 

Такође, заказан је и следећи састанак ових опозиционих организација за наредну седмицу, који ће поново бити одржан у централи Покрета "1 од 5 милиона". 

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво