Читај ми!

Вучић захвалио краљу Бахреина на помоћи

Председник Србије Александар Вучић послао је писмо захвалности краљу Бахреина Хамаду бин Иси ел Калифи за помоћ у медицинској опреми коју је та земља послала Србији.

Изузетно ми је задовољство да овим писмом изразим неизмерну захвалност за Вашу издашну донацију Републици Србији, наводи председник у писму.

"Медицинска опрема коју сте нам послали представља знак пријатељства и великодушности Краљевине Бахреин, које моја земља и њени грађани изузетно цене", истиче се у писму.

Како је Вучић навео и писму, прошлу годину обележили су изазовни догађаји проузроковани пандемијом ковида-19, која је у великој мери одложила и успорила бројне међународне активности.

"Искрено се надам да ће та тешка времена ускоро остати иза нас и да ћемо имати прилику да се састанемо и размотримо бројна питања која би могла да буду од користи за наше пријатељске земље и за наше грађане", закључује се у писму председника Вучића.

Авион са медицинском опремом, коју је Бахреин донирао Србији за борбу против ковида-19, слетео је јутрос у Београд. Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је помоћ од 67,5 тона медицинске опреме изузетно великодушна.