Читај ми!

Сергеј Лавров у Београду, упаљена вечна ватра на Спомен-гробљу ослободилаца Београда

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров борави у посети Србији. Председник Александар Вучић и Сергеј Лавров су присуствовали паљењу вечне ватре и положили су венце на Спомен-гробљe ослободилаца Београда.

Александар Вучић и Сергеј Лавров су присуствовали церемонији паљења вечне ватре и положили венце на Споменик "Вечна ватра" на Спомен-гробљу ослободилаца Београда.

Затим су обишли Храм Светог Саве на Врачару и положили цвеће на гроб блаженопочившег патријарха српског господина Иринеја.

Том приликом, министар Лавров прочитао је писмо председника Руске Федерације Владимира Путина поводом завршетка радова на Храму.

Председник Србије и шеф руске дипломатије разговараће у 16.30, у Вили "Мир", а након састанка планиране су изјаве за медије двојице званичника.

Током посете, Лавров ће се састати и са министром Николом Селаковићем, након којег ће, како је најављено, министри потписати План консултација између Министарства иностраних послова Русије и Министарства спољних послова Србије за 2021–2022. годину.

Селаковић је, уочи сусрета са руским колегом, рекао да је Русија наш снажан политички и економски партнер и да ће се разговарати о енергетици, железници, војнотехничкој сарадњи и свему ономе што су додирне тачке двеју држава.

уторак, 07. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара