Тачи: Не постоји разлог за спектакуларна хапшења

Kосовски председник Хашим Тачи оценио је да не постоји ниједан разлог за спектакуларним експедицијама или акцијама међународне полиције и да мора да се поштује интегритет и достојанство сваког грађанина.

Хашим Тачи је након данашњих хапшења Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја рекао да "ниједан потенцијални окривљени неће побећи од правде и да оцењује да не постоји ниједан разлог за спектакуларним експедицијама или акцијама". Додао је да се "интегритет и достојанство сваког грађанина мора поштовати".

"Ниједан потенцијални окривљени неће побећи од правде. Стога оцењујем да не постоји ниједан разлог за спектакуларним експедицијама или акцијама. А интегритет и достојанство сваког грађанина се мора поштовати", саопштио је Тачи након хапшења ветерана бивше ОВK у Приштини.

"Јасно је да се тражи међусобна сарадња у складу са законодавством којим су основане Специјализоване коморе. Ова специјална правда је обавезна да се држи и да делује у оквиру косовског устава и да поштује права свих", тврди Тачи, против кога је такође написана оптужница у Хашком суду.

Истакао је да је "цурење" докумената "угрозило легитимитет суда у очима грађана, оштетило је слику државе Kосово и права потенцијалних окривљених, а да је објављивање ових докумената је било неприхватљиво".

"Ветерани ОВK су узвишена вредност отпора и нашег покрета за слободу и независност. Ниједна замка коју је било ко поставио, неће ставити Kосово на супротну страну правде", додаје косовски председник.

Он сматра да "цео свет зна да је Kосово било жртва и да су се ОВK и цео косовски народ суочили са геноцидом и етничким чишћењем".

"Kосово је увек било и биће на страни истине, сарадње, правде и међународног права, опредељено за изградњу демократске, правне и мултиетничке државе, отаџбине свих његових грађана. То је воља грађана Kосова и посвећеност институција државе Kосово", закључио је Тачи.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво