Настављене консултације о влади, Вучић са Шапићем

Председник Србије Александар Вучић наставио је консултације за формирање нове Владе састанком са председником СПАС-а Александром Шапићем, који је предводио изборну листу "Александар Шапић-Победа за Србију".

Александар Вучић је оценио да је разговор са Александром Шапићем био добар. Разговарало се кључним проблемима Србије, њеном економском напретку и борби за очување виталних националних интереса.

Александар Шапић је рекао, после разговора са председником Србије, да га је Вучић информисао о државним питањима, попут Косова и Метохије и ситуације у вези са коронавирусом, али да конкретно о уласку СПАС-а у владу није било речи.

Вучић, који као председник државе треба да одреди мандатара за састав нове владе, консултације је почео почетком седмице разговорима са представницима листе Албанаца.

Новинарима је тада председник ПДД-а Шаип Камбери рекао да су они пренели своје захтеве Вучићу, који се најпре односе на веће учешће Албанаца у државним институцијама.

Вучић се састао и са председником Странке правде и помирења Муамером Зукорлићем, који је поручио да ће бити или власт или опозиција, односно да његова странка неће, као до сада, имати саветодавну улогу у извршној власти.

Рекао је да су Србији потребни нова влада и премијер са кредибилитетом.

Са Вучићем је разговарао и председник СВМ Иштван Пастор који је најавио учешће те странке у извршној власти на ниову државних секретара у шест до седам министарстава.

Наредних дана, шеф државе ће се састати са социјалистима. Вучић ће се састати и са представницима странке на чијем је челу, Српске напредне странке.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије