"Протести немају везе с интересима здравља и државе"

Говорећи о протестима који се одржавају последњих дана, председник Александар Вучић оцењује да ти скупови немају везе са интересима здравља и државе и позива грађане да седе код куће, јер, наглашава, окупљања тек "долазе на наплату" у виду раста броја заражених ковидом 19.

Вучић каже да "разуме фрустрацију оних политичких опција које нису могле да прикупе ни неколико процената гласова на изборима", али истиче да то нема везе са интересима Србије и здравља.

"Мој позив грађанима је да седе код куће, да пробамо да оздравимо себе и нацију, лекари више не могу да издрже, по болницама више немамо места, ни болница, немогуће је", истако је Вучић.

Вучић је, на питања новинара у Паризу, поновио да синоћ није било упада у парламент, па није било портребе ни да буде полиције.

На констатацију новинара да су синоћ и у Грчкој одржани протести, на којима је полиција била можда и бруталнија, а да није било коментара, Вучић је рекао да је тако свуда у свету, сем у Србији.

Тврди да се из дана у дан ређају "лажи и измишљотине", попут оне да је синоћ у Председништву Србије виђен његов брат Андреј Вучић.

"Неки у Хрватској желе пропаст сваком ко успешно води Србију"

На констатацију новинара да су протести претходних дана у Србији главна тема у Хрватској и тамошњим медијима, који пишу и да војска наводно није послушала наређења у вези са протестом, Вучић је рекао да "свакоме ко на успешан начин води Србију, неки у Хрватској желе пропаст".

"Kако је војска одбила послушност? То су измишљотине о употреби 63. или 72. падобранске бригаде. Никада их нећемо употребити у било каквим унутрашњим немирима, нити је то било коме падало на памет", рекао је Вучић новинарима у Паризу.

"Нека се они радују", додао је Вучић и истакао да је задовољан када се у Хрватској радују и када верују у српску несрећу, јер му је онда, како је оценио, јасно да "имају много проблема са снагом Србије и да не могу да поднесу успехе Србије који су већи од њихових".

"Ако имате -10 економски раст, а Србија 0, минус један или минус два, а што да не мрзите Вучића, што да не навијате за све, и за оне који отворено кажу да су Хитлерови следбеници, и то не крију, него се хвале тиме? За свакога ће навијати само да би се Србија срушила и то није тајна, то се види сваки дан", закљачио је Вучић.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво