Вучић: Добили смо највеће поверење у историји Србије

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да су напредњаци на данашњим изборима освојили око 2.000.000 гласова од 3.300.000 изашлих.

"У политици сам дуго али никада овакав тренутак нисам доживео, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, у условима када је мало ко у то веровао", поручио је лидер напредњака у седишту СНС-а након објављивања првих резултата избора.

Странка је, каже, добила и велико упозорење народа да мора да буде још одговорнија, озбиљнија, марљивија.

"Ми смо вечерас на нешто мање од 3.300.000 изашлих на изборе добили више од 2.000.000 гласова", истакао је Вучић.

Победили смо свуда, победили смо у сваком месту у иностранству, победили смо тамо где никада нисмо победили, поручио је Вучић.

"Победили смо тако да смо у Републици Српској, а изашло је 87 оних који су се пријавили, добили 90 одсто гласова", рекао је Вучић.

Навео је да једино не могу да кажу резултате избора на Косову и Метохији, јер чекају да сутра ОЕБС преброји гласове.

"Нама су до пре само два дана говорили како Срби на КиМ неће моћи да учествују на изборима, а Срби су изашли у никад већем броју", рекао је Вучић.

Председник је захвалио свим грађанима који су изашли на гласање упркос лошим временским приликама и, како каже, претњама.

"Мораћемо да чувамо здравље људи и да се припремимо за тешку јесен. Да се захвалим пензионерима и другим људима који су имали довољно храбрости и снаге да им покажу шта мисле и желе у будућности Србије", истакао је лидер напредњака. 

Сада имамо 63,4 одсто, а када дође Косово и иностранство очекујемо да буде преко 64 одсто гласова изашлих, рекао је Вучић.

Честитао је учесницима предизборне кампање на коректној и фер кампањи за коју оцењује да је била фер и "најчистија"  до сада.

"Тајна успеха је у програму, у ономе што чините, а не у пребацивању и критици. За нас је важно да покажемо у формирању наредне владе да нисмо бахати, да ћемо узети у владу људе са листа које нису прешле цензус", истакао је Вучић.

Поручио је да се не покушава са склапањем власти пре него што се он врати са путовања у иностранство.