Мартиновић прекида штрајк глађу

Шеф посланика СНС-а Александар Мартиновић рекао је да прекида штрајк глађу, након што је Тужилаштво саопштило да је предузело доказне радње поводом инцидента испред Скупштине 8. маја.

Александар Мартиновић је прекинуо штрајк глађу након што је Прво основно јавно тужилаштво у Београду саопштило да је предузело доказне радње како би се утврдило да ли је било елемената кривичног дела Насилничко понашање, 8. маја испред Народне скупштине.

То тужилаштво је навело да постоји основана сумња да су Б. О., М. Ђ., Д. Ђ. и С. М. извршили насиље према народном посланику Маријану Ристичевићу и министру здравља Златибору Лончару, као и према другим лицима.

"Желим да вам кажем да као неко ко је три дана штрајковао глађу са својим колегама народним посланицима нисам превише задовољан овим саопштењем. Мислим да је морало да буде много оштрије и да је требало много јасније дефинисати шта се десило 8. маја, али и ово је први корак у ономе што смо имали намеру да урадимо", рекао је Мартиновић новинарима.

Поручио је да ће данас прекинути штрајк глађу не због тога што је задовољан тим саопштењем, већ зато што жели да допринесе смиривању свих тензија у Србији, посебно оних везаних за рад Народне скупштине.

"Желим да верујем да ће у даљем току поступка надлежно јавно тужилаштво поступак водити у складу са законом и да ће они који су починили ово тешко кривично дело бити санкционисани у складу са законом", рекао је Мартиновић.

На питање новинара о јучерашњем окупљању присталица СНС-а испред Скупштине, Мартиновић је рекао да је тај скуп спонтано организован.

"Људи су дошли да би пружили подршку нашој борби, да се у Србији заустави противзаконито понашање оних који су брутално пребили Ристичевића. Ниједан важећи пропис није прекршен", рекао је Мартиновић.

Штрајк глађу наставио је лидер Двери Бошко Обрадовић, који ће са још троје посланика из своје странке предати Уставном суду Иницијативу за оцену уставности наставка изборног процеса.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се