Обрадовић наставља штрајк глађу, придружио му се Иван Костић

Посланица Сандра Божић из СНС-а прекинула је штрајк глађу, а затим и њен страначки колега Александар Мартиновић. Штрајк глађу наставио је лидер Двери Бошко Обрадовић, који је до поноћи био на скупштинском степеништу, а ноћ је провео у посланичким просторијама. После подне му се придружио Иван Костић.

После позива председника Србије и посланика који штрајкују глађу, окупљене присталице СНС-a и дела опозиције око Савеза за Србију разишли су се са платоа испред Скупштине Србије где су пружали подршку штрајкачима, шефу посланичке групе СНС-а Александру Мартиновићу и његовој колегиници Сандри Божић, као и Бошку Обрадовићу.

Сандра Божић је рекла да је послушала молбу Александра Вучића и да прекида штрајк глађу. Додала је да и поред прекида штрајка, остаје при захтеву да Тужилаштво, како каже, почне да ради свој посао.

Подсетимо, први је штрајк глађу започео самостални посланик Миладин Шеварлић, али је од штрајка одустао.

Њему се затим придружио лидер Двери Бошко Обрадовић, који је поручио да је штрајк за њега "мало јачи пост" и додао да ће испред Скупштине седети сваког дана до поноћи. Рекао је да борба за одлагање избора није готова и да они и те како могу бити одложени.

Наводи да нема ултиматуме, већ само "хришћански и демократски" предлог за другу страну, да седну за преговарачки сто и виде како да се реши криза.

У штрајк су затим ступили и посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић, захтевајући да Тужилаштво реагује поводом напада на посланика Маријана Ристичевића.

Александар Мартиновић је рекао јутрос да је провео ноћ испред Скупштине Србије са својим колегама.

Каже да није променио одлуку о престанку штрајка глађу, јер сматра да треба да сачека реакцију Тужилаштва на инцидент који се догодио у петак испред парламента, када су присталице Двери и лидер тог покрета Бошко Обрадовић напали посланика Маријана Ристичевића.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара