Тужилаштво предузело доказне радње поводом инцидента испред Скупштине

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је предузело доказне радње поводом догађаја од 8. маја испред Народне скупштине, у вези којег постоји основана сумња да су Б.О., М.Ђ., Д.Ђ. и С.М. извршили насиље према народном посланику Маријану Ристичевићу и министру здравља Златибору Лончару, као и према другим лицима.

"На тај начин утврдиће се чињенично стања о постојању елемената бића кривичног дела Насилничко понашање из члана 344. став 2. у вези става 1. Кривичног законика Републике Србије", наводи се у саопштењу. 

Јавно тужилаштво ће доказне радње спровести у најкраћем временском периоду, након чега ће донети одлуку о даљем поступању у овом предмету у складу са законом.

О предузетим радњама и мерама Прво основно јавно тужилаштво ће благовремено обавестити јавност.

Претходно је Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднета кривична пријава против посланика и лидера Двери Бошка Обрадовића и још три особе због учешћа у инциденту који се пре неколико дана догодио испред Народне скупштине. 

Кривичну пријаву којом се Бошко Обрадовић и остали терете за кривично дело насилничко понашање, тужилаштву је поднело Министарство унутрашњих послова  након прикупљања потребних обавештења и података. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво