Гојковић: Брутално нападнут Ристичевић

Председница Скупштине Маја Гојковоћ осудила је напад посланика Двери Бошка Обрадовића на посланика Марјана Ристичевића. Она је на ванредној конференцији за новинаре показала Ристичевићев поцепани сако и рекла да тај сако представља грађане који су гласали за њега.

Маја Гојковић је рекла да је тај напад фашистички. Додала је да је Ристичевић брутално нападнут, да у га напали, газили и тукли и да он без обезбеђења не би успео да се извуче и преживи.

Председница парламента је показала Ристичевићев поцепани сако и рекла да тај сако представља грађане који су гласали за њега.

"Ово може да настане само ако вас фашисти брутално нападну, газе и туку", рекла је Гојковић. Она је додала да он на маски има трагове крви и да је сада у амбуланти.

Гојковић је позвала надлежне да реагују и кажу шта напад на посланика заиста значи и позвала ЕУ да да оцену о "фашистичком понашању посланика оличеним у Бошку Обрадовићу".

"Позивам их да кажу какав је њихов став поводом овог бруталног напада на парламент и посланика Ристичевића", рекла је Гојковић.

Она је рекла да су се такви призори виђени уочи доласка на власт Адолфа Хитлера.

"Молим медије да не прећуткују ово што се данас десило. Пред нама је питање шта следи даље", рекла је Гојковић.

Она је рекла да ће се одлучно супротставити покушају блокаде скупштине. Иза ње су на конференцији за новинаре стајале посланице СНС-а.

Премијекра Ана Брнабић је истакла да ће Влада Србије поштовати парламент и да ће урадити све да би био сачуван највиши законодавни дом од сваке врсте вандализма. 

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић питао је да ли су напади норма политике у Србији и позвао надлежне да реагују на нападе на посланика Марјана Ристичевића.

Милићевић је осудио напад на Ристичевића и истакао да то не сме да буде норма друштвеног понашања у Србији.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво