Вучић: Имаћемо најбоља вина од Беча до Истанбула

Председник СНС Александар Вучић посетио је винарију Деурић у Малој Ремети на Фрушкој гори, која има најсавременију опрему, и том приликом поручио да српски винари треба да престигну словеначке по пенушавим винима.

Српска индустрија вина напредује невероватном брзином и тренутно у региону скоро нико нема боља вина од нас, изјавио је лидер СНС Александар Вучић и позвао грађане да купују српска вина јер су међу најбољим по квалитету.

"Бићемо по тим винима најбољи од Беча до Истанбула", истакао је Вучић.

У нашој земљи се повећала и производња и потрошња вина и поносан сам на српске винаре, поручио је Вучић током посете винарији Деурић у Малој Ремети на Фрушкој гори.

Вучић је пробао пенушаво бело вино из 2015. које је направљено од црног грожђа, али шампањ методом.

Винарија користи француски храст за барике у којима држе вино минимум шест месеци, а увезли су и мађарски храст за ту намену.

Просторије у којима је ускладиштено вино су стерилисане.

Вучић је истакао да та винарија има савременију опрему од словеначких винарија и честитао им на томе.

Затим је "тестирао" директно из бурета црно вино мерлот из чилеанског и француског барика и приметио да му се више допада француски.

Вучић је рекао да је та винарија на понос целој Србији, с обзиром да је обишао многе винарије широм света, али мало где је видео то што има винарија у Малој Ремети, која је позната по пенушавим винима.

Он је, иначе, винарију обишао са Аном Брнабић, која је однедавно чланица СНС.

Након тога се састао са 19 кандидаткиња за посланице српског парламента са листе "Александар Вучић - За нашу децу" на предстојећим парламентарним изборима 26. априла, са којима је разговарао у сусрет Међународном дану жена, а присуствовала је и кошаркашки теренер Марина Маљковић.

О настанку винарије Деурић и њеним капацитетима председника СНС упознао је власник Митар Деурић.

Винарија Деурић, која је 2017. проглашена за српску винарију године, налази се на јужним обронцима Фрушке горе, недалеко од бање Врдник, на 250 метара надморске висине.

Винарија има 20 хектара винограда и почела је са радом 2014. године, а извози у Велику Британију и сандинавске земље.

За пуну равноправност мушкараца и жена

Председник СНС-а поручио је младим чланицама странке да је први задатак да се ради на повећању животног стандарда свих грађана, али и да се успостави потпуна равноправност жена и мушкараца, што, приметио је, још није постигнуто.

Вучић у разговору са полазницама Академије младих лидера СНС-а, које су кандидаткиње за народне посланице, приметио да су направљени велики помаци у броју жена у скупштини, влади, на најважнијим местима у земљи, али да то још није довољно, јер је и даље више мушкараца који имају и виша примања.

"Радећи са свима, неретко сам могао да видим да су жене брже, марљивије, посвећеније и, на крају успешније", констатовао је председник.

"Демократија не може да се одлаже" 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би неки у земљи волели да се избори не одрже наводно због коронавируса и поручио им да демократија не може да се одлаже и да грађани треба да искажу свој став.

На питање новинара да ли он и власт релативизују опасност од коронавируса и да ли ће бити зaбрањена јавна окупљања, пошто је у току предизборна кампања, Вучић је рекао нема речи о релативизацији пошто се држава веома одговорно понаша и због тога добија све похвале од Светске здравствене организације.

"Биће интересантна утакмица"

"Најбоље би било за неке да будем стављен у изолацију до 26. априла", рекао је председник Александар Вучић, поводом чињенице који су се медији, па и политичари обрадовали томе што је објављено да су најмање две особе, које су присуствовале недавном скупу АИПАЦ, позитивне на коронавирус.

Вучић је додао да, према истраживања јавног мњења, која је добио, његовим политичким противницима ни то не би донело добре резултате, што је заправо прави разлог њихових предлога да се избори одложе.

Председник СНС-а је пренео новинарима да су данас они који су имали и 20 одсто, па пали на 13-14 процената, сада "сви заједно немају осам одсто".

"Неће људи претње да слушају, већ хоће план и програм", констатовао је Вучић.

Како је рекао, изненадио се када је видео како неки други напредују, што му показује да ће бити интересантна утакмица.

Вучић је рекао да ће он сам да се бори врло озбиљно за земљу, те да озбиљно схвата и претњу коронавирусом.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи