Вучић: Куртијев нови трик и покушај преваре

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће бити још много изазова у будућности пред Србијом, али да ће држава само уз подршку грађана успети да одоли свим притисцима. Оценио је да је најава о делимичном укидању приштинских такси нови трик Аљбина Куртија.

Александар Вучић каже да је амерички изасланик Ричард Гренел потпуно у праву када каже да САД не подржавају "полумере" косовског премијера.

"Дан уочи моје посете САД смислио је да укида таксе, да ја тамо не бих имао тему. Смислио је да ће се таксе укинути дан пре мог боравка у Берлину, седам дана пре његовог и два дана пре великог самита у Бечу", прокоментарисао је Вучић, како каже, покушај Куртијеве преваре.

Смислио је Курти, додаје Вучић, да укине таксе на сировине, зато што пшеницу добија јефтиније него да је из Северне Македоније, јер то траже албански бизнисмени како би могли да праве јефтиније тесто.

"Али српске финалне производе, чоколаде, кекс и прашак, то га не интересује, где би Срби направили профит. Је л' си то сам смислио или ти је неко помогао?", рекао је Вучић и поручио Куртију да те трикове "продаје" неком другом.

Додао је да ће Србија сачекати и видети шта ће даље бити.

"Када буду укинули таксе, разговараћемо, а до тада стрпљивост и трпељивост", рекао је Вучић.

Вучић је, након обиласка реновиране школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, одговарајући на питање да ли је за Србију добро што су САД толико заинтересоване за решавање косовског питања, док ЕУ подржава одлуку о делимичном укидању такси, указао да нико од српских државних органа није реаговао на Куртија зато што су, како каже, желели да погледају све што је речено да би могли да оцене на правилан начин.

"Нисмо журили као неки, ни као неки медији који су износили како је неко подвио реп и учинио нешто Србији. То је нетачно", поручио је председник.

"Држава ће само уз подршку грађана успети да одоли свим притисцима"

Александар Вучић је поручио грађанима да је пред нама још много изазова.

"Добро сте увек разумели у каквој се ситауцији држава налазила. Пред нама је још много изазова у будуности, имаћемо и нове мигрантске кризе и нове вирусе и имаћемо много мука да сачувамо своју земљу и КиМ у Србији. Биће много проблема, али уз ваше поверење и подршку уврен сам да можмео да одолимо свим притисцима", рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће се градити брза саобраћајница која ће спојити центар Горњег Милановца са ауто-путем "Милош Велики", како би грађани имали бољу саобаћајну везу до ауто-пута.

Вучић је најавио да ће се урадити и канализација у Такову и Руднику, али и у Прањанима и другим местима, које ће добити бољу инфраструктуру.

"Урадићемо још две школе у Горњем Милановцу на исти начин као што смо урадили ову школу", рекао је Вучић и подсетио да ће држава реализовати програм развоја Србија 2025.

Поновио је да је Србија у јануара имала раст БДП-а од чак 6,5 одсто и додао да би наша земља ове године, да није било коронавируса, имала најбољи резултат по том питању у својој историји.

"Ако наставимо вредно да радимо, имаћете значајно увећане плате и пензије ове године и оне ће наставити да расту из године у годину, као и животни стандард грађана", поручио је Вучић додајући да је циљ да се људи врате из иностранства у Србију и да се млади задрже у земљи.

"Хвала на огромном поверењу и великој подршци, а ускоро ћу опет доћи неке друге објекте да отварам", истакао је Вучић.

"У јануару 245 деце више у Србији, очекујемо даљи раст"

У Србији је у јануару забележено 245 деце више него у истом месецу прошле године, изјавио је Вучић и изразио очекивање да ће број деце у нашој земљи наставити да расте.

"Мали је то период да би изводили правилности, али се надамо се да ће се тај број постепено померати набоље као што је било боље у 2019. у односу на 2018. годину по питању броја деце", рекао је Вучић новинарима.

Каже да је држава уложила у школу готово 2,5 милиона евра и да сада деца имају неупоредиво боље услове.

Вучић је додао да у тој школи има 565 ђака и да има нешто више предшколаца него пре три или четири године, као и да очекује да ту буде још више првака.

"Нама је посао да пружимо добро образовање деци и да родитељи виде будућност и да не напуштају земљу, а оне што су отишли да вратимо у земљу."

Вучић је поновио да ће бити урађена брза саобраћајница која треба да споји Горњи Милановац са ауто-путем и да ће за то бити издвојено више од 10 милиона евра.

Председник је нагласио да је Србија у јануару имали раст привреде у јануару од 6,5 одсто, што је највећи раст у Европи.

Додао је да смо имали раст у туризму у јануару од 24 одсто, али да ће та цифра бити смањена због коронавируса у Кини, пошто су кинески туристи значајни за нашу земљу.

"Очекујемо даље проблеме пошто су све светске берзе у паду, али имаћемо довољно снаге да то пребродимо", рекао је Вучић.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(петак, 28. феб 2020, 20:15) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

Ne nasedamo na njihove jeftine trikove , ukinuti takse odmah bez uslova !

(петак, 28. феб 2020, 18:42) - anonymous [нерегистровани]

Jači

Odolećemo pritiscima i biti jači nego ikad!

(петак, 28. феб 2020, 18:14) - anonymous Rajko [нерегистровани]

I vi stvarno mislite da Kurti odlucuje

Kurti ukida takse 15. Marta. pa zar vi
stvarno verujete ta americka marioneta Kurti kao i Taci ili Haradini smeju nesto uraditi
bez njihovih mentora. Zahvalite Rusiji i Putinu ako se to desi. Sirija je pocetak kraja Nato-a
tj. Americke i Engleske imperije.Hvala Bogu Nemacka i Francuska su to na vreme kapirale.

(петак, 28. феб 2020, 17:54) - R.S.K_Benkovac [нерегистровани]

Sid?

Nije problem u Sidu,njima treba otvoriti sve izlazne puteve a zatvoriti one ulazne. U suprotnom vrlo brzo ce nas preplaviti,ovo sa Sirijskim konfliktom je sve isplanirani scenario.

(петак, 28. феб 2020, 15:18) - anonymous [нерегистровани]

Blefovi

Kurti blefira i nudi neka nelogicne i neprihvatljive ponude. Nema na malo, po sistemu ucene, delimicno i polovicno i na kasikicu, pa da to izgleda kao velika dobra volja Kurtija. Ne nasedati takvim trikovima ni Kurtija ni njegovih “instruktora” iz EU i SAD.

(петак, 28. феб 2020, 14:50) - OM [нерегистровани]

Komentar

Kurti je uvideo da se takse moraju ukinuti, pa pokušava da ucenjuje Srbiju misleći da će na iste naivno nasesti.

(петак, 28. феб 2020, 14:41) - Воронцов [нерегистровани]

Шта је са испуњењем обавеза из Бриселског споразума?

Колико се зна албанска страна још ништа није испунила. А прича се само о таксама као да су оне данас уопште још и значајне.

(петак, 28. феб 2020, 13:55) - anonymous [нерегистровани]

Uspeh

Ne potpisuj nista i narod ce to znati da ceni.Sve ostalo je predaja zemlje teroristima na upravljanje.Zapad samo zeli da nam otme ono sto je nase.