Гренел: Курти прави озбиљну грешку

Специјални изасланик председника САД за односе Београда и Приштине, Ричард Гренел, поручио је да Сједињене Државе не подржавају половичне мере Аљбина Куртија.

Ричард Гренел је поновио да је позиција Вашингтона јасна и да подразумева да таксе морају у потпуности да буду уклоњене.

"Не подржавамо половичне мере премијера Куртија. Наша позиција је сасвим јасна: таксе морају у потпуности да буду одбачене. Госодин Курти прави озбиљну грешку – и то је господину Тачију у Белој кући данас јасно стављено до знања", навео је Гренел на Твитеру.

Косовски премијер Аљбин Курти најавио је да ће од 15. марта бити укинуте таксе на увоз сировина из Босне и Херцеговине и централне Србије.

Уколико српска страна покаже добру вољу, од 1. априла укинућемо све таксе на период од 90 дана, рекао је Курти.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 28. феб 2020, 13:24) - anonymous [нерегистровани]

Amerika!

Mora da vidi u organizaciji koju su stvorili a toje UN, koju nisu postovali i koju ne postuju dan danas koje ko i cije je sta, a da se ne ponasaju gazde na agresi-okupiranoj teritoriji.Bez stida ne samo na Kosovu nego po svetu siju nekakvu mocnost kao da je ova planeta stvorena samo za njih, ne svet vas gleda i nece to trajati vecno nedo bog.

(петак, 28. феб 2020, 11:47) - anonymous [нерегистровани]

ponižavajuće

Umesto da mi njih uslovljavamo, oni se ponašaju kao da je Srbija njihova prćija.

(петак, 28. феб 2020, 11:14) - Брано [нерегистровани]

Грешка

А Србија ће начинити озбиљну грешку уколико прихвати накарадну понуду коју Курти најављује.

(петак, 28. феб 2020, 08:52) - anonymous [нерегистровани]

Kurti o taksama

Rekao bi po ovom obavestenju i uslovima da je ovo sasvim realno stanje na terenu a za dalje treba opreznost i uzdrzanost sa obe strane, Dzabe je sve ukinuti takse ako nece kupovati, pa valjda nece i nije jaka Srbija toliko da daje dzabe robu itd..

(петак, 28. феб 2020, 00:34) - Vladimir S. [нерегистровани]

KAkva

jadna fora. Sada kada ukinu takse kao ucinili su veliki ustupak i onda ocekuju da i mi napravimo neki ustupak. Izlizana pregovaracka varijanta a nadam se da nema mnogo ljudi koji ce da se upecaju na to...

(петак, 28. феб 2020, 00:05) - anonymous [нерегистровани]

А где је "штап" ?

Е кад их делом натерате онда ћемо вам веровати. Причама више нико не верује.