Вучић посетио обновљену школу у Горњем Милановцу

Председник Србије Александар Вучић обишао је адаптирану и реновирану Основну школу "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, у чију је реконструкцију уложено 248 милиона динара.

Испред школе, Александра Вучића су дочекали ученици и грађани Горњег Милановца, са којима је разговарао.

Директорка школе Драгана Никитовић рекла је да је "иницијатива за адаптицију школе покренута после у поплава које су погодиле Горњи Милановац у јуну 2018. година", када је, како каже, оштећена фискултурна сала.

Тада је, навела је она, Канцеларија за управљање јавним улагањима определила средства да се реконструише сала, али је пројекат проширен на целу школу.

Како је рекла, радови су почели у фебруару прошле године, а завршени су у децембру.

"Школа је комплетно реконструсана, замењени су подови, као и столарија у делу објекта, реновирани су тоалети, замењене електро, водоводне и грејне инсталације", рекла је Никитовићева.

Додала је да је адаптирано поткровље које раније није имало никакву намену и да сада половину простора користи школа, а другу издвојено одељење Музичке школе из Чачка.

Никитовићева каже да наставу у тој школи похађа 565 ученика распоређених у 24 одељења, а сви ученици сада наставу похађају у једној смени.

"Целодневну наставу имају четири одељења до 16 часова, а надамо се да ћемо у наредном периоду ући у пројекат једносменског рада", рекла је Никитовић.

Вучић се током обиласка школе срео и са Петром Петровићем, шампионом Балкана у каратеу у категорији дечака рођених 2011. године.

Основна школа у Горњем Милановцу основана је 1964. године, а назив је добила по српском песнику Момчилу Настасијевићу.

Школи су са председником посетили и министар просвете Младен Шарчевић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић и председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво