Вучић о инциденту у Скупштини Србије: Директно су одмогли Србима у Црној Гори

Председник Александар Вучић је на конференцији после представљања плана "Србија 2025" прокоментарисао инцидент који је у Скупштини Србије изазвао лидер Двери Бошко Обрадовић.

Вучић је, одговарајући на питање новинара о инциденту у Скупштини, рекао да га је изазвао "неко ко прима плату и сваки дан једе ћевапчиће у скупштинском ресторану".

"Који је разлог био за то? Да дођу на власт па да нас врате у прошлост? И да имамо љотићевске следбенике? Шта је био повод? Шта се јуче догодило у Србији? Ништа, баш ништа. Они ће да заузимају нешто? Људи то виде", рекао је председник на конференцији за медије после представљања плана "Србија 2025".

Каже да је током коментарисања инцидента користио благ речник што, каже, показује колико "ти људи желе лоше Србији".

"Све што су урадили директно су одмагали Србима у Црној Гори. И то сваки Србин тамо зна. Када нам је потребна памет и озбиљна, одговорна реакција, не кршећи међународно право, код нас се увек појаве будале које реагују као 2004. и 2008. године", рекао је председник.

Вучић каже да не види сличност између инцидената у Републици Српској, Црној Гори и Србији.

"Нисам теоретичар завере да у свему вдим сличност посебно ако анализирам разлоге. У РС сукоб због тога да ли носите НАТО заставице или не. У Црној Гори су били једини озбиљни разлози за политичко трвење, не за физички обрачун јер је реч о веома озбиљној теми за наш народ. У Србији без разлога", напомиње председник.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво