Свечаност поводом 70 година независности Израела у Старом двору

Амбасада Израела у Србији обележила је 70 година од оснивања те државе, а свечаном коктелу у Старом двору присуствовали су представници Владе Србије, дипломатског кора, привредног и културног живота Србије. 

Амбасадорка Израела у Србији Алона Фишер Кам рекла је да су последњих 70 година биле препуне изазова за ту земљу која је, каже, била суочена са ратовима, увек тежећи миру и помирењу.

"Упркос свему, Израел је очувао своје демократске вредности на којима је заснован, као и дух толеранције, створивши друштво у коме се преплићу религије, културе, нације, укуси и ароме", навела је амбасадорка.

Додаје да се обележава 70 година независности младе, модерне, динамичне земље коју је, каже, створила једна древна нација на тлу своје историјске отаџбине.

Фишер Кам је захвалила Граду Београду на указаном гостопримству поводом данашњег пријема и нагласила да односи Израела и Србије почивају на узајамном разумевању, пријатељству и солидарности.

"Израел и Србија имају богат политички, економски, привредни и културни дијалог, док односи између наших народа сежу много дубље и даље од званичних дипломатских односа чији смо јубилеј - 25 година, обележили прошле године", рекла је амбасадорка.

Истакла је да у Србији тренутно послује око 70 израелских компанија и оценила да њихово присуство доприноси свеукупним односима две земље.

"Израелске инвестиције у области некретнина, иновација, енергетике, агротехнологија и управљања водама, у секторима индустрије и услуга, само су мали део потенцијала који тек треба да буде искоришћен", назначила је Фишер Кам.

Пријему у Старом двору присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, министар заштите животне средине Горан Триван, градски менаџер Горан Весић, амбасадор Немачке Аксел Дитман, амбасадор Русије Александар Чепурин, амбасадор Француске Фредерик Мондолони...

Израел је прогласио независност 14. маја 1948. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи