Марија Обрадовић: Прекидом седнице Мићуновић злоупотребио овлашћење

Потпредседница СНС-а и народна посланица Марија Обрадовић рекла је за РТС поводом прекида седнице Скупштине Србије да је реч о најсрамотнијем и најбезобразнијем начину председавања.

Коментаришући председавање Драгољуба Мићуновића рекла је да се никада није догодило да неко на тај начин злоупотребљава функцију, за коју је рекла да је почасна и да није реч о реалној моћи.

Председавајући Драгољуб Мићуновић прекинуо је расправу о избору председника парламента и њен наставак најавио за понедељак, 6. јун.

Представници политичких партија, међу којима је и Обрадовићева, коментарисали су Мићуновићеву одлуку на конференцијама за медије, док је председавајући скупштине касније вечерас образложио своју одлуку.

Обрадовићева је за РТС навела да је опозиција видела да је истрошила време и да младе снаге СНС-а неће да ћуте.

Указала је и да су напредњаци имали и велику подршку других посланичких група и поручила да није било разлога да се прекине дискусија.

Марија Обрадовић каже и да је у току дана Мићуновић небројено пута прекршио пословник.

Најавила је да ће напредњаци одржати конференцију за новинаре на којој ће објаснити разлоге да се настави дискусија.

"Наставићемо по њиховом термину и победићемо", рекла је Обрадовићева.

Рекла је да није доведено у питање конституисање Скупштине јер су верификовани мандати посланика.

"У питању је избор радних тела, губимо два дана у важном тренутку", каже Обрадовићева и додаје да се то догађа у моменту када су напредњаци показали добру вољу и пристали и на седмо потпредседничко место.

Напредњаци су вечерас реаговали и саопштењем наводећи да је "лажни демократа Драгољуб Мићуновић" нанео дуготрајну срамоту српском парламентаризму.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(среда, 08. јун 2016, 09:20) - anonymous [нерегистровани]

koje saopstenje!

Ovo samo pokazuje kako nasi "mladi lavovi" zele da vladaju. Da se najvaznije odluke donose nocu.

(субота, 04. јун 2016, 16:07) - anonymous [нерегистровани]

Комплекс мање вредности

Манифестовање "моћи и сопствене величине" у погрешном моменту и на погрешном месту је у ствари манифестовање комплекса мање вредности и немоћи. То је покушај оспоравања сопсвене минуциозности у ситуацији када је она сасвим очигледна.

(субота, 04. јун 2016, 08:54) - HN [нерегистровани]

Izmene poslovnika

Сада је јасно да нови сазив парламента мора унети измене у Правилник.

Измене су неопходне са циљем да се у будућем раду скупштине а код конституисања неког новог сазива онемогући да нека странка у парламенту међу својим посланицима изабере и дементног времешног чичицу, с циљем да као најстарији а председавајући конститутивној седници, опструише рад кршећи одредбе правилника, па и одредбу о року одржавања, односно завршетка седнице, што је у конкретном случају 4.6.2016.

(субота, 04. јун 2016, 08:30) - Младен [нерегистровани]

Избори ?

Пратио сам јуче конститутивну седницу Н. Скупштине РС, просто ме је била срамота шта се дешава,па сам закључио да највећу кривицу за одуговлачењем седнице, изношењем разноразних ствари, ван дневног реда, има А.Мартиновић и чланови његове странке. Мићуновић је отпочетка тражио да се расправља о тачки дневног реда-избору председника скупштине, међутим,све полемике је изазивао лично А.Мартиновић а после њега и кандидат Маја Гојковић. Без обзира на ток и вођење седнице она није имала право да говори пре избора и да се меша у рад председавајућег те да га и саветује, да се он треба да одмори, да препусти вођење седнице другима и др. што је било понижавајуће и за достојанство скупштине а и за њен морални ауторитет. Ја нисам члан ДС, али Мићуновић је био потпуно у праву, о каквој се злоупотреби ради. Мора се хитно променити пословник скупштине и да се онемогуће злоупотребе шефова посланичких група и осталих посланика на тзв.повреде пословника, ово је смешно и неодрживо. Зато и није чудно када се према понашању посланика у скупштини она упоређује са тзв. ријалити и досадних емисија које се по цели божји дан емитују на тв. Пинку, Хепи и др.

(субота, 04. јун 2016, 01:46) - anonymous [нерегистровани]

racionalni parlamentarci

Ma o kakvom sramnom precedavanju i počasnoj funkciji govore ovi ljudi? Tokom celog dana 5 minuta su posvetili tačkama dnevnog reda. Opozicija ih je upozoravala da gube vreme i da rasprava nema veze sa temom sednice a oni nastavljali o glogovom kolcu, titu, fantomkama... I onda je problem kad u deset sati uveče kažete da se previše govornika prijavilo i da ne mogu svi da stignu na red.. A poslovnik je jasan o tome ko precedava skupštinom do izbora precedavajuće(g).

(субота, 04. јун 2016, 00:28) - anonymous [нерегистровани]

saziv skupstine

Trebalo bi iz svake oblasti najbolja osoba da bude ministar,kako vojno,zdravstveno,skolstva...a ne neki politicari dvaput delili letke kao zalaganje za stranku zarad vlasti.... Ne razumem ovakav sistem

(петак, 03. јун 2016, 23:08) - anonymous [нерегистровани]

sami za sebe

ovi su svi naelektrisani jedni na druge i jedva cekaju da pocnu medjusobni obracuni i napadanje. A ono sto obecavali pre izbora to je u drugom planu. Vidi se kako je pocelo, tako ce se brzo u zavrsiti. Mozda cemo vec sledece godine na nove izbore.

(петак, 03. јун 2016, 22:41) - Mastema [нерегистровани]

?

Vlast je i dalje u kampanji.

(петак, 03. јун 2016, 22:06) - Draga Beograd [нерегистровани]

Svi su krivi

Gledao sam skupstinu i razocarao sam se.Nemam poverenja i optimizma da ce ista biti bolje u Srbiji.Za sramottu na sednici svi su krivi,ponajvise Aleksandar Martinovic,Micunovic,ta Obradovicka,ma svi.Kako ke ce tek biti kad Maja Gojkovic sedne u fotelju ispred Seselja

(петак, 03. јун 2016, 21:44) - HN [нерегистровани]

???

@Odlaganje 2 (петак, 03. јун 2016, 20:42)anonymous [нерегистровани]

Тридесет дана од 5.5.2016. дана проглашења коначних резултата, истиче ... када?

Односно када је рок да се одрши, значи и заврши седница?