Читај ми!

Распуштен 31 градски и општински одбор СНС-а

Извршни одбор Српске напредне странке распустио је 31 градски и општински одбор у Србији.

Како је рекао председник Извршног одбора СНС-а Радомир Николић, општински одбори су распуштени највише због нерада, својеглавог понашања и жеље да се влада као за време претходне власти, преноси Бета.

"Систем 'сјаши курта да узјаши мурта' за нас је неприхватљив. Говорили смо им шта да раде, учили их, нису слушали и зато су смењени. Ово је други талас промена у СНС-у у претходних годину дана, а трећи ће уследити крајем августа", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Међу распуштеним одборима су и они у Крагујевцу и Краљеву, а београдском одбору СНС-а упућен је захтев за распуштање пет општинских одбора у главном граду, међу којима је и вождовачки одбор.

Затражене су и промене у повереништву шест одбора у Србији и тај предлог је упућен председнику СНС-а Александру Вучићу.

Николић је навео да је у Крагујевцу промена "техничка ствар", док је у београдској општини Вождовац, где је СНС на власти, разлог промена незадовљство радом локалног страначког одбора, који не презентује на најбољи начин учинак локалне власти.

"Најбољи пример је Ковин, где СНС има апсолутну власт, а за годину и по дана, колико владају, ништа нису учинили. Радили су својеглаво и трудили се да не промене ништа у Ковину. Ми смо предложили мере које општински одбор није хтео да прихвати. Важно им је било да остану на функцијама и 14 чланова СНС-а је искључено из странке, међу којима и председник општине Душан Петровић", рекао је Николић.

Распуштени су одбори у Новом Кнежевцу, Житишту, Бачу, Србобрану, Жабљу, Инђији, Смедеревској Паланци, Великој Плани, Великом Градишту, Крагујевцу, Рачи, Кладову, Неготину, Мајданпеку, Књажевцу, Бољевцу, Чајетини, Пожеги, Косјерићу, Бајиној Башти, Ивањици, Краљеву, Дољевцу, Житорађи, Бабушници, Бојнику, Власотинцу, Црној Трави, Босилеграду, Сурдулици и Бујановцу, навео је Николић.

Додао је да ће повереништва највероватније бити промењена у Пећинцима, Жабарима, Баточини, Јагодини, Зајечару и у Ужицу.

Николић је рекао да је београдском одбору предложено распуштање општинских одбора у општинама Барајево, Вождовац, Звездара, Младеновац и Палилула.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво