Читај ми!

Експрес: Бомбаши-самоубице стижу на Косово

Приштински дневник "Експрес", позивајући се не косовске и западне обавештајне изворе, тврди да групе блиске Ал Каиди већ месецима спремају бомбаше-самоубице за нападе на Косову и у Албанији. Као могуће мете помињу се америчка база Бондстил и полицијске станице.

Увежбавање групе бомбаша-самоубица траје већ шест месеци, при чему последњи корак овог "тренинга" подразумева и употребу дрога, пише Експрес, наводећи да су будуће самоубице регрутоване из редова џихадиста који се боре против снага Башара ел Асада у Сирији.

У Сирији и Ираку се, према проценама обавештајаца, бори око 150 косовских Албанаца, махом ветерана ратова на Косову и у Македонији, од којих су неки озбиљно напредовали у командној хијерархији неколико група блиских Ал Каиди.

Експрес тврди да је бар десет косовских команданата у Сирији и Ираку добило захтев да почне самоубилачке нападе, као и да је тренинг бомбаша-самоубица при крају.

Лист, такође, подсећа да је финансијска подршка за овакве акције обезбеђена недавним пљачкама банака у Мосулу, одакле су исламисти однели око 450 милиона долара.

Неки од исламских бораца су се већ вратили на Косово, где су наставили да пропагирају џихад.

Једини до сада регистровани случај бомбаша-самоубице са Балкана био је Бљерим Хета из Урошевца, који се разнео у Багдаду, убивши 50 људи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво