Читај ми!

Тачи отворено провоцира

Министар Ивица Дачић најавио реципрочне мере због хапшења четворице Срба. Јутрошње хапшење двојице Албанаца на Кончуљу – Хасана Абазија, због шпијунаже, и Адема Урселија, због дроге, први резултат тих мера, каже Дачић.

Хапшење четворице Срба је класичан пример "безобразлука и притисака" на Србе на Косову, рекао министар унутрашњих послова Ивица Дачић и најавио реципрочне мере међу којима је јутрошње хапшење двојице Албанаца на Кончуљу – Хасана Абазија, због шпијунаже, и Адема Урселија, због дроге.

Дачић је нагласио да је Абази ухапшен по потерници суда у Гњилану, а Урсели по потерници Полицијске управе Београда.

Министар је поновио да реципрочне мере нису у интересу Србије и да српска полиција то не жели да ради, али да овакве ситуације очигледно више не могу да прођу без реципрочних мера.

"Ако неко жели да се такмичи у хапшењу, имамо и ми одговор. Ово је срамно што међународна заједница толерише. Срамота је да се хапсе људи који нису починили никакво кривично дело и отвара питање како се, заправо, примењују постигнути договори", навео је Дачић новинарима у београдском хотелу "Хајат".

Какав је то договор о слободи кретања када свакога дана неки Срби могу бити хапшени, запитао се Дачић.

"Ја знам да је Тачију тешко што је прихватио овај договор, али овакво понашање прешло је сваку границу трпљења. Ово су отворене провокације и ја не могу више да спречавам полицију да блокира Кончуљ", рекао је Дачић.

Први човек српске полиције поручио је да ће наредних дана "видети како то изгледа када се уведу реципрочне мере".

Косовска полиција ухапсила је синоћ на административном прелазу Кончуљ, у месту Бела Земља, четворицу Срба међу којима је председник Општине Витина Срећко Спасић и радници општинске управе Ивица Најкић и Александар Стојиљковић, док је четврти ухапшени, Светозар Насковић, полицајац из Полицијске управе Урошевац.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво