Велика Србија нереална

Српска напредна странка сматра да линија Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица "није линија" те странке јер је нереална и неозбиљна, изјавио је заменик председника те странке Александар Вучић.

"Сада можемо отворено да кажемо да то није наша политика и да то нећемо да радимо, а наша политика је да будемо на страни српског народа и да му помажемо колико год можемо", рекао је Вучић на коференцији за новинаре.

Вучић је истакао да је бесмислено да неко каже да Карлобаг припада Србији и да ће се то догодити сутра.

Линију која повезује хрватске градове Карлобаг, Огулин, Карловац и Вировитицу често је у јавности као границу Велике Србије помињао председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Упитан да ли "ослобађање Републике Српске Крајине" и даље остаје његов и Николићев сан, како су раније често истицали, Вучић је одговорио да су Николић и он "својевремено размишљали како и на који начин да бране нешто".

"Онда може да се каже 'е, па то ми је сан' да људи схвате да то нећемо предузимати када је у питању Карлобаг и не знам шта. Сада можемо отворено да кажемо да то није наша политика", истакао је Вучић.

На питање да ли се Српска народна странка залаже за "уједињење свих српских земаља, укључујући Републику Српску Крајину и Републику Српску", Вучић је одговорио да би било лепо када би то неко у дозволио, али да то у овом тренутку није реално због односа снага у свету.

"Мислимо да треба заштитити наш народ западно од Дрине и Дунава, градити најближе односе и савезе са Републиком Српском и помагати народу отераном из Крајине и Хрватске, и нама је најважније да помогнемо људима да се врате на своја огњишта и сачувају своје куће и имања", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је Српска напредна странка идентификовала Нику Гајића из Хртковаца који је претио убиством Николићу и другим члановима странке, али је одбио да наведе да ли је Гајић повезан са Српском радикалном странком.

"Тај човек , некада у алкохолисаном стању, прича како ће да убије Николића. О томе су обавештени надлежни органи и молимо полицију да обезбеди мир и сигурност грађанима", рекао је Вучић и позвао полицију да каже да ли је способна да то уради.

Вучић је најавио да ће у суботу одржати трибину у Хртковцима и изразио наду да ће његова странка на предстојећим локалним изборима победити у Пријепољу, Књажевцу, Руми и Врњачкој Бањи.

Заменик председника Српске напредне странке заузео се и за нове изборе и оптужио власт да је неозбиљна и неодговорна, јер је потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић прво обећао да ће просечна пензија до краја 2009. године износити 70 одсто просечне плате, а онда рекао да ће то можда бити 2010. године.

број коментара 25 Пошаљи коментар
(уторак, 04. јан 2011, 13:56) - anonymous123 [нерегистровани]

SRS

A dok su bili u SRS verovali su u tu ideju?!

Ccc,sta sve novac moze da uradi ljudima...

(недеља, 04. окт 2009, 14:49) - mira [нерегистровани]

Vesna

Vesna, Vesna!

(петак, 31. окт 2008, 14:44) - anonymous [нерегистровани]

SNS

I meni je drago, i zaista sam zadovoljna onim sto cine Toma Nikolic i Aleksandra Vucic.

SNS je stranka koja ima buducnost, koja ne vuce nazad, koja zeli napred, a pritom, nije izgubila nista od svoje nacionalne opcije, ali umerene, ne radikalne, ne ultradesncarske...

Moj glas imaju, moju bezrezervnu podrsku takodje, i zalim im svako dobro i prosperitet, kao i celoj Srbiji.

Vesna

(петак, 31. окт 2008, 14:01) - anonymous [нерегистровани]

Hvala Bogu na razumnoj politici

Svaka nova metla dobro cisti! Scekajmo malo.

(петак, 31. окт 2008, 13:52) - anonymous [нерегистровани]

Svi su došli ovamo

Kad god, gde god i koga god su Radikali branili - svi su došli ovamo ! Nisu tome krivi oni koji su došli, da se razumemo !

(петак, 31. окт 2008, 13:21) - anonymous [нерегистровани]

Srbija

Ne mozemo da pricamo o granicama Velike Srbije,jer to nije politika nego mastanje i snovi.Radikali su na tu pricu stalno hvatali nas narod koji je dosao iz Hrvatske ili Bosne,jer su znali da takva prica moze da im donese jeftine politicke poene od zbunjenog naroda.Ozbiljna stranka treba da se bavi time kako da ljudi u Srbiji zive bolje,a ne da prica jednu istu pricu vec skoro 20 godina i sto je jos gore da se ponosi time.To mogu da kazu obicni gradjani,ali ozbiljne partije treba da se rukovode realnim situacijama i da se ponasaju u skladu sa istim.

(петак, 31. окт 2008, 13:00) - anonymous [нерегистровани]

Vučić

Naveo bih jedan primer, ako ga ne cenzurišu.
Naime, u bivšem SKJ je bio običaj, da kada neko istupi sa ne konvencionalnim mišljenjem ili postane nepoželjan, na neki od načina, suptilno se označi. Posle toga, niko od njegovih drugova mu ne ogovara na pozive, niko ga ne zove, jednostavno bude ignorisan, dok sam ne shvati da treba da se povuče u samoizolaciju. To bi bio neki vid dobrovoljne samoizolacije. Znao bi i sam, da ako bi istrajavao na svom mišljenju ili delovanju, došle bi sankcije. Svi su to po pravilu prihvatali, jer nisu hteli sankcije, a i nadali su se da će ih vrhovni jednog dana rehabilitovati i sa neke druge pozicije bi nastavili da budu poslušni članovi zajednice.
Nadam se da je ovaj primer dovoljan.

(петак, 31. окт 2008, 11:58) - Jovan [нерегистровани]

Vučić

Sta je to samoizolacija? Da li to mozes da mi objasnis? Da to nije mozda ovako nesto: ti si uradio nesto sto se meni ne svidja i JA cu sada prekinuti svaki kontakt sa tobom. Ali to necemo zvati SANKCIJE, jer su one ocigledno nehumane, vec cemo reci da si se ti samoizolovao. Ti zelis da mi imamo normalne ljudske kontakte, ali ja te kaznjavam i prekidam svaki kontakt sa tobom, i onda povrh svega ja jos kazem da si se ti samoizolovao. Da li je to to? Da li je to sto DS tvrdi da je samoizolacija? Mozes li da mi pojasnis?

(петак, 31. окт 2008, 11:49) - anonymous [нерегистровани]

Ne mogu da verujem

da je bitnije kako se šta kaže, nego šta se kaže. Ponavljam, da ono što je nakada bilo nemoguće sada je realno i ono što je sada nemoguće možda će jednog dana biti realno. Npr. Vučić da smeni Nikolića i povede sve radikale u nemoguće.
Za sada je nemoguće da Srbija bude demokratska država, uređena pravom, a ne ideologijom.

(петак, 31. окт 2008, 10:15) - anonymous [нерегистровани]

Tako je

To i jeste srpska zemlja,srpsko vlasnistvo ali na tlu Cikaga,USA.Njome se moze raspolagati na osnovu ustava te drzave.Tako je,valjda,i sa KOSOVOM.Nekretnine,zemlju poseduju pojedinci a drzava teritoriju!U suprotnom,neko bi na npr.tromedji drzava kao vlasnik kuce sa placom mogao da odluci da mu je imanje u Madjarskoj a ne u Rumuniji ili Srbiji gde se objektivno nalazi po deo njegovog imanja.Tako bi se nenasilno menjale granice.