Читај ми!

Претучени Срби код Вучитрна

Петоро Срба из села Гојбуља код Вучитрна претукла група Албанаца из суседног села Мироче. Један задржан на болничком лечењу у Косовској Митровици, а остали су после указане помоћи пуштени кући. Полиција се није огласила поводом инцидента.

Већа група Албанаца напала је петоро Срба у селу Гојбуља у општини Вучитрн, који су након тога пребачени у болницу у северном делу Косовске Митровице. Један од повређених задржан је на болничком лечењу, док су остали после указане помоћи пуштени кући.

Како је Танјугу рекао један од повређених, Милан Јовановић, група Албанаца из суседног села Мироче напала их је моткама око 12.30, док су брали јабуке у атару свог села.

Дежурни лекар у болници у Косовској Митровици Саша Димић рекао је Танјугу да је око 14 часова на пријемно хирушко одељење довезено пет пацијената старости од 36 до 42 године са контузионим повредама главе и тела.

"Четворо њих је збринуто на пријемном хирушком одељењу и после указане прве помоћи, пуштени су на кућно лечење, а један пацијент је задржан на болничком лечењу ради дијагностике и праћења његовог здравственог стања", рекао је Димић.

Како каже, нико од петорице повређених пацијената није животно угрожен.

Милан Јовановић, који је лакше повређен, каже да Албанци из суседног села који су их напали од 1999. године свакодневно стварају проблеме, "иако су они узурпирали српска имања и оградили како би чували стоку".

"Село Мироче су комплетно узурпирали. Нити ко сме да приђе, нити да прода од њих. Не дају ни Албанцима ни Србима, сада су кренули и на наше", додао је Јовановић.

Мирко Томашевић из Гојбуље такође каже да ова албанска породица не да никоме да приђе ни на два километра од њихове куће.

"Ко год да се појави да ради своју земљу, било да је њива или воћњак, они не дозвољавају прилазак. Тој породици је допуштено све, вероватно нико неће ништа да предузме и допуштено им је да раде Србима шта хоће", рекао је Томашевић.

У данашњем инцидент повређени су још Јован Јовановић, Александар Перић и Бранимир Зарковић.

Председник села Гојбуља Братислав Костић изјавио је, после напада, да мештани тог села захтевају да их од ноћас и убудуће штите полиција и припадници Кфора.

У Гојбуљи, селу које се налази на северу Косова, живи око 60 српских породица у потпуном албанском окружењу. Полиција се још није огласила поводом инцидента.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 06. окт 2013, 04:04) - anonymous [нерегистровани]

Milosevic

Koliko li ce tek Albance skupo kostati sto proteruju Srbe?

(недеља, 06. окт 2013, 04:02) - anonymous [нерегистровани]

Prst samo u Albance

Kakav Milosevic? Prst krivice za ovo moze da bude uperen samo na one koji su to uradeli! U ovom slucaju na one Albance, koji su prebili ove Srbe, na one policajce koji ih ne stite i na one mirovnjake koji to dozvoljavaju.

Kada cemo vise da naucimo da krivca za ono sto nam se desava ne treba traziti medju nama vec u onima koji su odgovorni za takva dela?

(субота, 05. окт 2013, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

Milosevic

je protjerivao Albance, nije se libio, ali je zato debelo platio!

(субота, 05. окт 2013, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

Slobodan Milosevic

Sloba je kriv sto sve nelojalne albance nije proterao iz srbije.
I ova vlast je takodje kriva sto gubimo sela,gubimo srpsku teritoriju,stvarajuci nezavisnu drzavu Beograd.
Ili izgradite novu prestonicu u JMuznoj Srbiji ili naseljavajte sela Srbije.Uposljavajte poljoprivredne inzinjere inace izgubismo Srbiju do Beograda!!!U Beloj Palanci sada ima vise Roma nego Srba,to je opasnost za nas Srbe